STATUL DE DREPT şi pietricica din pantof!!!

Mult iubite şi stimate tovarăşe preşedinte: (conform DEX-ului prin termenul de tovarăş se înţelege “persoană de care eşti legat prin viața sau prin activitatea dusă în comun sau prin lupta pentru aceeași cauză.”) Reiau: mult iubite şi stimate Tovarăşe preşedinte Klaus Iohannis. Sunt un simplu jurnalist, care iubeşte ceea ce face şi încearcă, la fel ca şi dumneavoastră, să facă din ţara asta un STAT DE DREPT.
Dar oare se cade ca eu, un neica nimeni, să mă adresez, aşa tam nesam, ditamai preşedintelui României? Cred că da, din moment ce e tovarăşul meu, prin activitatea pe care o desfăşurăm împreună, pentru instaurarea în România a aceluaiaşi STAT DE DREPT.
Din păcate epistola se sfârşeşte aici din câteva considerente; primul ar fi acela că statul nostru e mai de stâng şi nu prea de drept; că organele statului seamănă mai mult cu democraţia impusă cu de-a sila de un alt tovarăş: Tovarăşul Stalin; pentru că înainte chiar de a fi votată legea unui alt tovarăş drag nouă, tovarăşul Dragnea, STATUL nostru DE DREPT dă cu mucii în fasole.
Au mai rămas mai puţin de 100 de ore, până când televiziunea Antena 3 va trage obloanele, pentru că aşa scrie la STATUL DE DREPT: cine nu e cu noi, e împotriva noastră! De-a lungul timpului acest post a făcut o serie de dezvăluiri şocante: a vorbit cu subiect şi predicat despre cum se fură în România, despre cine devalizează statul, despre persoanele sus puse care căpuşează avuţia naţională, bugetul ţării şi tot aşa. A vorbit despre vinovaţii care ar trebui să plătească pentru toate acestea şi unii chiar au plătit. Sunt lucruri dureroase pentru un jurnalist ca mine, să aflu că STATUL DE DREPT ştia de fapt de toate acestea şi nu a luat nico măsură, până când o mână de jurnalişti nu au demascat toate aceste fapte ilegale şi imorale.
În locul asanării acestor imperfecţiuni, poate inerente unui STAT DE DREPT în devenire şi cu o mentalitate tipic dâmboviţeană, unul dintre organele aceluiaşi STAT DE DREPT, mâna forte, braţul înarmat cu chitanţier al ministrului de doi lei, a somat Antena 3 să părăsească incinta în 5 zile. Să te muţi dintr-o locuinţă în alta, ai nevoie de mai mult de 5 zile. Pentru ca un astfel de post să poată emite dintr-un sediu nou e nevoie de cel puţin un an.
Concluzia e clară: STATUL DE DREPT vrea, în an dublu electoral, o critică mai puţin; vrea mai multă libertate de mişcare, fără câinele de pază al democraţiei pe urmele lui; vrea ca cei ce nu sunt cu el, aşa zisul STAT DE DREPT, să nu mai fie deloc. Dacă spuneam că legea Dragnea se vrea un pumn în gura presei, astfel de acţiuni sunt de fapt o reducere la tăcere a celor care au curajul şi demnitatea să vărbească, să spună lucrurilor pe nume, să demaşte fărădelegile care ne-au adus în coada Europei.
Domnule STAT DE DREPT: poate reuşeşti acum să reduci la tăcere un post de televiziune, care a penetrat în conştiinţa a milioane de telespectatori, de români cărora la pasă de STATUL DE DREPT; poate vei reuşi şi altă dată cu alţii, dar te asigur că mereu se vor ivi de nicăieri, jurnalişti care au coloană vertebrală, care vor spune lucrurilor pe nume, care îţi vor sta, stimate STAT DE DREPT, asemeni unei pietricele în pantof.

Dan Agache
Sursă foto: blog.ikstar.org

Cele mai citite

Related Articles