Ziua Unităţii Germaniei marcată la Timişoara şi Reşiţa

Cu ocazia Zilei Unităţii Germane, Consulatul Republicii Federale Germania la Timişoara organizează marţi, 3 octombrie de la ora 18.30, la Casa Adam Muller Guttenbrunn din municipiul de pe Bega o recepţie festivă, oferită de Excelenţa Sa, Regine Lochner – consulul Republicii Federale Germania la Timişoara.

Sărbătoarea naţională a Germaniei este sărbătorită anual pe 3 octombrie şi a fost adoptată cu 33 de ani în urmă după reunificarea politică, legislativă, teritorială şi administrativă a ţării, la întâi octombrie 1990.

Atât în Germania cât și în diverse alte părți ale lumii, acest eveniment se sărbătorește în diferite moduri, în plan central aflându-se istoria prăbușirii sistemul socialist în estul Europei și transformarea acestui spațiu într-unul al valorilor democratice și de respectare al drepturilor omului. Reunificarea Germaniei a însemnat pentru Europa acelor vremuri împlinirea idealurilor de libertate ale poporului german.

Forumul Democratic al Germanilor din județul Caraș-Severin, Asociația Germană de Cultură și Educație a Adulților din Reșița și Direcţia Judeţeană pentru Cultură Caraş-Severin din municipiul de pe Bârzava organizează două evenimente dedicate evenimentului aniversar.

La Biblioteca Germană „Alexander Tietz”, Ziua Unității Germane va fi marcată de la ora 10.00 printr-o expoziție de fotografii, intitualtă: „Berlin, capitala Germaniei”, cu imagini realizate în anii anteriori de Erwin Josef Țigla şi o expoziție de filatelie din colecțiile Erwin Josef Țigla și Gustav Ioan Hlinka.

La Galeria Direcției Județene pentru Cultură Caraș-Severin, de la ora 11.30, Ziua Unității Germane va fi marcată printr-o expoziție de artă plastică din colecția Asociației Germane de Cultură și Educație a Adulților Reșița.

Cu prilejul evenimentului, la Reșița va fi lansată o ștampilă filatelică ocazională și un plic filatelic aferent, ambele marcând semnarea „Tratatului dintre România și Republica Federală Germania privind cooperarea prietenească și parteneriatul în Europa”, pe scurt, așa-numitul „Tratat de prietenie”.

De același autor

Related Articles