Teatrul de Vest deschide anul 2024 cu spectacolul Viața e vis!

Teatrul de Vest deschide anul 2024 cu spectacolul Viața e vis, de Pedro Calderón de la Barca, duminică 14 ianuarie de la ora 19:00. Cu regie semnată de Toma Enache acest spectacol se înscrie între cele mai prestigioase puse în scenă la Reșița.

Actorii Teatrului de Vest au avut șansa întâlnirii cu mari oameni de teatru la realizarea acestui spectacol-Doina Levința, Cari Tibor , MARIA DORE
și SILVIU APOSTOL

“Viața e vis – propune o călătorie fascinantă în lumea visului și a vieții.
Teatrul este o artă ancestrală care ne-a însoțit de-a lungul timpului, oferindu-ne o fereastră către lumi imaginare și emoții profunde.

De-a lungul istoriei, teatrul a fost un mijloc prin care oamenii au explorat complexitatea vieții și a iluziei ei.Toți am experimentat asta, măcar o dată în viață. Într-o clipă, într o secundă în șirul nesfârșit al gândurilor, să ne lovească ceva ca un trăsnet și să realizăm că viața noastră este un vis. Să ne spunem: un vis este viața noastră în esența ei, o deșertăciune. Tot ce am crezut, toate frământările noastre, toate suferințele care ne-au afectat, toată risipa de efort a vieții cu toată realitatea de coșmar sau nu, totul ni se pare un vis și viața o iluzie a trecutului.

𝑽𝙞𝒂𝙩̦𝒂 𝒆 𝒗𝙞𝒔 (𝙇𝒂 𝒗𝙞𝒅𝙖 𝙚𝒔 𝒔𝙪𝒆𝙣̃𝒐” a fost scrisă de Pedro Calderón de la Barca în anul 1635 și este pe locul 20 în topul celor mai bune scrieri dramatice din toate timpurile, făcut de 𝔗𝔥𝔢 𝔊𝔲𝔞𝔯𝔡𝔦𝔞𝔫!

Distribuția:
Segismundo: CLAUDIU GABOR
Rosaura: DENISSE MOISE
Basilio: MARIUS TUDOR
Clarin: NADINA CÎMPIANU
Astolfo: ALEXANDRU MOLDOVAN
Clotaldo: FLORIN RUICU
Estrella: ANA-MARIA CIZLER
Sceptrul: ALIS PELLE
Coroana: CEZARA CREȚU
Gardianul: SORIN FRUNTELATĂ
Regia : TOMA ENACHE
Costume: DOINA LEVINTZA
Decor: MARIA DORE
Video: SILVIU APOSTOL
Muzica: CÁRI TIBOR

Radio România Reșița este partener media al Teatrului de Vest!

Cele mai citite

Related Articles