Sindromul Reşiţa sau Marian Apostol în faţa unei noi provocări literare

Biblioteca Germană “Alexander Tietz” din Reşiţa a găzduit joi, 15 iunie de la ora 17:00, lansarea cărții „Sindromul Reșița”, de Marian Apostol, apărută recent la editura Hoffman.
Autorul a făcut vorbire despre această carte și la Radio România Reșița, în cadrul emisiunii Boema, înainte de plecarea sa pe Camino.

Ultimul său copil spiritual, cartea „Sindromul Reșița”, a răzbătut cu succes prin sufletele celor prezenți la manifestare, de la familia sa, prieteni, oameni de cultură, jurnaliști și amfitrionul Erwin Josef Țigla.
Prin această carte Marian Apostol s-a transformat într-un reporter de pe frontul mișcării sindicale, dar și într-un comandant de oști, în vremuri destul de tulburi pentru orașul de pe Bârzava. Lupta sa, alături de camarazii săi, bazată pe solidaritate a reușit să infirme prognosticul că orașul nostru este doar o grămadă de fier vechi, iar prin căderea industriei, moartea Reșiței este iminentă.

Cartea lui Marian surprinde și printr-o fină nostalgie ce trădează sensibilitatea scriitorului Marian Apostol, cel veșnic îndrăgostit de slovă și puterea ei afectivă. Dealtfel, autorul ne-a promis scoaterea de sub tipar și a unui roman bazat pe o poveste de dragoste.

Seara s-a desfășurat sub Sindromul Mihai Eminescu la 134 de ani de la moartea poetului, după cum a precizat poetul nostrum, Costel Stancu.
Orice carte nou apărută este un semn al destinului cultural în care renaște Reșița, orice astfel de eveniment confirmă puterea culturii de a solidifica amprenta unui viitor prin care Cetatea de Foc renaște.

Biblioteca Germană “Alexander Tietz” din Reşiţa este un reper cultural important și onorant pentru protagoniști și iubitori de frumos!

De același autor

Related Articles