Regal de muzică clasică vieneză în cariera de piatră de la Bocşa, în acest sfârşit de săptămână

[UPDATE] Fenomenul cultural într-un spaţiu neconvenţional din Bocşa revine, în acest sfârşit de săptămână, spre bucuria melomanilor.

Evenimentul cultural promite şi anul acesta publicului o seară de neuitat.

Regalul muzical din cariera de piatră aflată în zona Prindl din spatele stadionului „Izvor” se va desfăşura sâmbătă, 24 iunie, de la ora 19.00.

Pentru Radio Reşiţa, primarul oraşului Bocşa, Mirel Patriciu Pascu:

Concertul va avea loc sâmbătă, 24 iunie începând cu ora 19:00 în cariera de piatră din Bocșa. Pe lângă tradiţionala orchestră de la Timișoara, am hotărât să aducem și un tânăr tenor de mare viitor. Este vorba de Alin Stoica, care este singurul tenor român laureat și premiat de familia Pavarotti„.

***

Sâmbătă, 17 iunie: Potrivit lui Dan Liuţ – directorul Casei Orăşeneşti de Cultură din Bocşa şi unul din organizatorii evenimentului, în prezent cariera este inundată şi se anunţă noi averse de ploi şi în acest sfârşit de săptămână, fapt pentru care evenimentul a fost amânat pentru sâmbăta Sânzienelor.

Bocșa este recunoscută ca un burg cultural al zonei, nu numai al județului, al zonei Banatului. Nu facem rabat de la acest lucru și cum am obișnuit publicul nostru iubitor de cultură, iată că ne reîntoarcem anul acesta cu tradiționalul deja concert de muzică vieneză în cariera de piață. Ne bucurăm că am reușit totuși să facem acest eveniment, având în vedere că este singurul act cultural cuprins în agenda evenimentelor care se desfășoară sub egida Timișoara Capitală Europeană a Culturii 2023. Pentru noi este o mândrie faptul că putem face parte din acest proiect, întregind astfel Banatul cultural. Ca și o noutate, anul acesta, pe lângă artiștii lirici ai Operei Române Naționale din Timișoara, avem invitat un tenor de la Opera Română din București, respectiv pe Alin Stoica, unul din tinerii promițători ai scenei lirice românești. Așteptăm publicul iubitor de muzică bună, de natură, de aer curat, cadru natural excepțional să fie alături de noi la acest eveniment, mai ales că el se suprapune, anul acesta, cu o mare sărbătoare populară a românilor, în speță Sânzienele. Deci de sânziene vă invităm la Bocșa să ascultați muzică bună, să respirați aer curat, dar mai ales să fim împreună la un mare eveniment al Banatului concertul de muzică vieneză în cariera de piatră de la Bocșa„.

Intrarea publicului este liberă.

Cele mai citite

Related Articles