Premiul cel mare al Concursului Național de Poezie „Ion Chichere” a rămas în Banat

Tradiționalul, deja, Concurs Național de Poezie „Ion Chichere”, organizat de Lions Club Reşiţa Montană și Societatea Artistică „Pro Banatul de Munte”, cu sprijinul Primăriei Reșița și al Cenaclului Literar „Semenicul”, și-a stabilit câștigătorii celei de a VIII-a ediții.

Anul acesta au fost primite, exclusiv pe email, un număr de 95 grupaje de poezie. În urma celor două etape de evaluare, juriul a selectat 10 grupaje, respectiv 10 autori, din rândul cărora s-au stabilit următorii câștigători:
• Premiul I – Premiul „Ion Chichere”, în valoare de 1000 lei – Amina Rusu, Timișoara;
• Premiul II, în valoare de 800 lei – Răzvan Fugaciu, localitatea Mihalț, județul Alba;
• Premiul III, în valoare de 600 lei – Vasi Prode, Sibiu.

Festivitatea de premiere va avea loc în prima decadă a lunii octombrie. Cu această ocazie vor fi acordate și premiile revistei „Reșița Literară” pentru cele mai importante apariții editoriale din anul 2023, ce aparțin unor scriitori reșițeni.
De asemenea, în cadrul evenimentului va fi lansat un volum ce cuprinde cele zece grupaje de poeme calificate pentru selecția finală a concursului „Ion Chichere”.
Pentru premianții și invitații prezenți la spectacolul de muzică și poezie, organizat cu ocazia festivității de premiere, se asigură decontarea cheltuielilor de transport și o noapte de cazare.

Componenţa juriului la Concursul Naţional de Poezie „Ion Chichere” este formată din membri ai Cenaclului Semenicul, respectiv: Gheorghe Jurma, Cristian Bistriceanu, Constantin Rupa, Costel Stancu, Iacob Roman. Coordonatori concurs: Costel Stancu – din partea Clubului Lions Reșița Montană, Marian Apostol – din partea Societății Artistice Pro Banatul de Munte
Felicitări participanților, organizatorilor și laureaților!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

De același autor

Related Articles