Zi și Noapte la Muzeu! Muzeul Banatului Montan din Reșița își deschide porțile pentru o ediție aniversară a Nopții Muzeelor

Evenimentul Noaptea Muzeelor va fi organizat sâmbătă, 18 mai, și va sta sub semnul cifrei 20. Așteptată cu nerăbdare în fiecare an, mai ales de către publicul larg, Noaptea Muzeelor #20 se va desfășura pe tot parcursul zilei de 18 mai, până târziu în noapte, concomitent cu mai multe țări europene.

Aflată sub semnul stării de bine, cea de-a douăzecea ediţie a evenimentului Noaptea Muzeelor, se desfăşoară la Muzeul Banatului Montan din Reşiţa sub genericul „Zi și Noapte la Muzeu!”, sâmbătă 18 mai 2024, începând cu ora 16.00.

Expoziții inedite și tururi ghidate în expoziția de bază, ateliere interactive dedicate copiilor, momente de dans și karaoke, totul într-o singură seară.

Pentru Radio Reşiţa, directorul Muzeului Banatului Montan, dr. ist. Livia Magina:

Programul serii:

 • Ora 16:00: Deschiderea expozițiilor:
  • Peisajul în colecția de artă a MBM
  • Lumini și Umbre de-a lungul veacurilor în Banat
  • Paleotehnica: Mașini de calcul din colecția MBM
 • Ora 17:00: Ateliere de creație cu Fundația Științescu în curtea muzeului
 • Ora 18:00: Street dance prezentat de Attitude Dance Crew
 • Ora 19:00: Karaoke și moment artistic cu Teatrul DA

Proiecții de film:

În sala de conferințe a muzeului vor fi proiectate scurt-metrajele „Reșița, Poarta Semenicului” și „Banatul Montan – Magia Zăpezii”, semnate de Sabin Dorohoi, producție ABCINEMATICA 2024.

Programul complet al evenimentelor din toată ţara este publicat în ordine alfabetică, pe localități, pe www.noapteamuzeelor.org.

De asemenea, Muzeul Banatului Montan, alături de partenerii săi, invită reșițenii, în data de 18 mai, la un maraton cultural inedit ce va cuprinde vizite la muzee și spații deschise, expoziții interactive și un concurs cu premii atractive.

Programul:

 • 16:00-21:00: Salonul de Artă și Industrie (strada Traian Lalescu nr. 27) și Sinagoga (Strada Mihai Viteazu nr.8) își deschid porțile pentru a vă invita să admirați exponate deosebite și să descoperiți povești captivante.
 • 17:00-22:00: Muzeul Cineastului Amator (piața Traian Vuia nr. 1-4) vă așteaptă într-o lume magică a filmului, unde veți putea viziona producții cinematografice inedite și explora tainele celei de-a șaptea arte.
 • 18:00-20:30: Biblioteca Germană „Alexander Tietz“ (Bulevardul Revoluţia din Decembrie1989 nr. 22) vă pune la dispoziție o selecție bogată de cărți și reviste în limba germană, invitându-vă să vă delectați cu lecturi captivante și să explorați cultura germană.
 • 16:00-20:00: Muzeul de Locomotive cu Abur (Calea Timișoarei 4l) vă va transpune în atmosfera fascinantă a epocii locomotivei cu abur, unde veți putea admira locomotive vechi și descoperi istoria transportului feroviar din zonă.
 • 17:00-00:30: Muzeul Banatului Montan (Bulevardul Republicii nr. 10) va fi punctul central al evenimentului, cu o gamă de expoziții permanente și temporare ce prezintă istoria bogată a Banatului Montan.

Noaptea Muzeelor este organizată de Rețeaua Națională a Muzeelor din România (RNMR) și a devenit, în ultimele două decenii, una dintre cele mai puternice mărci culturale și un adevărat fenomen social, cu cifre de audiență ce gravitează în jurul cifrei de un milion de persoane, la nivelul întregii țări.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai citite

Related Articles