Muzeul Cineastului Amator din Reşiţa propune un tur al muzeelor pe bicicletă

Reșițenii şi nu numai sunt invitaţi sâmbătă, 18 mai să descopere mai altfel 6 locații de interes, înscrise în circuitul Nopţii Muzeelor, dar şi un concurs cu premii.

Lista cu locațiile și intervalul orar pentru vizitare:
Salonul de Artă și Industrie – 16:00-21:00 (strada Traian Lalescu nr. 27)
Sinagoga – 16:00-21:00 (Strada Mihai Viteazu nr. 8 )
Muzeul Cineastului Amator – 17:00-22:00 (Piața Traian Vuia nr. 1-4)
Biblioteca Germană „Alexander Tietz“- 18:00-21:00 (Bulevardul Revoluţia din Decembrie1989 nr. 22)
Muzeul de Locomotive cu Abur – 16:00-20:00 (Calea Timișoarei 4l )
Muzeul Banatului Montan – 17:00-00:30 (Bulevardul Republicii nr. 10)

Pentru Radio Reşiţa, directorul Muzeului Cineastului Amator din incinta Centrului Universitar „Babes-Bolyai” din municipiul de pe Bârzava, Andrei Bălbărău:

Este al treilea an în care venim cu această propunere de vizitare a locațiilor participante la Noaptea Muzeelor în Reșița. Ne-am gândit că ar fi un lucru inedit ca cei care practic merg pe bicicletă să facă un tur de vizitare către muzee şi asta începând cu ora 17.00.

Locul de întâlnire este la Salonul de artă și industrie din Reşiţa din zona pasajului TMK, îi așteptăm acolo să vină să viziteze expozițiile după care se va pleca în grup organizat către Sinagogă unde la fel va fi o oprire. Următorul punct de interes va fi Muzeul Cineastului Amator, apoi Biblioteca germană „Alexander Tietz” şi ulterior se va merge către Muzeul de locomotive, iar ultima oprire este la Muzeul Banatului Montan. Deci este o vizită relaxantă, inedită din care am vrea să facem o tradiție și pe anii următori.

În cazul în care participanţii nu au bicicletă pot închiria din cele din rastelele de pe stradă, puse la dispoziţie de Primăria Reşiţa; cred că timpul de închiriere este suficient pentru parcurgea întregului traseu.

Spuneam că va fi un tur organizat; noi avem câteva persoane care și-au arătat interesul să ne susțină şi să ajute acest eveniment și vor fi cei care să conducă şi să închidă grupul de bicicliști și la fel vor fi cei care le vor spune participanţilor când se va pleca de la locație, să vină și să meargă mai departe, deci avem câteva persoane care vor fi responsabile de să zicem plecare, următoarea locație ș.a.m.d.

În plus, în fiecare locație sunt voluntari și avem un grup de comunicare și vom încerca ca atunci când vin cicliștii la o nouă locație să fie acolo pentru a rămâne să supravegheze bicicletele în timpul vizitei lor.

Ca şi în ceilalți ani, la fel, va fi cineva pentru a supraveghea locurile de vizitare, acţiunea cu ștampilele rămâne și în acest an, avem şi câteva surprize pregătite, deci fie pe bicicletă, fie pe jos sunteți așteptați să vizitați cele 6 locații desemnate„, a declarat în exclusivitate pentru Radio Reşiţa organizatorul şi coordonatorul evenimentului, Andrei Bălbărău.

Acesta a mai subliniat că, manifestarea se bucură de interesul reșițenilor și nu numai. În anii trecuţi participanţii au venit special de la Timișoara, Caransebeș sau alte orașe din partea de vest a țării.

În caz de vreme nevaforabilă sau ploaie torenţială, acţiunea nu va mai avea loc.

Sursa foto: Andrei Bălbărău

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai citite

Related Articles