Mult succes, „Pe aripile poeziei”, Marina Ogășan!

Într-o lume ce pare că agonizează între război și pace mimată, undeva la Reșița, într-un sfânt locaș de cult, o tânără, Marina Ogășan, și-a lansat primul său volum de versuri, „Pe aripile poeziei”!

Alături de ea și familia ei, au participat la această taină a emoției, personalități din județ și preoți din Episcopia Caransebeșului.

Pasiunea pentru scris a Marinei s-a manifestat de mult timp, după cum a precizat directorul Bibliotecii ’’Tata Oancea’’ din Bocșa, Gabriela Șerban care, a remarcat-o la diferitele concursuri gestionate de domnia sa.

De altfel, profesorul de limba și literatura română și totodată fostul diriginte și actual viceprimar al Reșiței, Mădălina Chiosa, a mărturisit că fosta sa elevă e o împlinire atât din punct de vedere al dascălului, dar și al viceprimarului, fiindcă Reșița își inobilează aura de ’’Oraș cu poeți’’.

Laura Sgaverdea, managerul Radio România Reșița, a precizat încă o dată că radioul reșițean rămâne un partener și un promotor al tinerilor care au pasiuni din orice domeniu, dar Radio România Reșița rămâne un constant emițător de cultură și în slujba culturii, așa cum de altfel au apreciat toți cei prezenți la eveniment.

’’Încă din primii ani ai copilăriei mele am cochetat cu poezia și arta. Poezia trezește speranța că mai există în sufletul nostru o oază de liniște, bunătate, trezirea luminii la o viață mai bună și mai frumoasă, mai plină de sentimente umane și mai întărită cu puterea credinței. Poeziile reflectă un suflet luminos și curat, dar sunt și poezii ce reflectă visul unei „copile” de a trăi cu divinitatea, de a fi un înger ce poate vedea lumea din universul său. Lansarea acestui prim volum intitulat „Pe aripile poeziei” este o adevarată surpriză, bucurie și o premieră. Cuvintele frumoase sunt de multe ori cele nespuse, cele care se rătăcesc. Poezia îmi umple golul, e rădăcina mea și simt să o comunic’’, s-a mărturisit cu emoție tânăra Marina Ogășan, în fața auditoriului, a mamei și a familiei profesor Aniela și Cristian Ogășan.

Părintele Petru Berbentia, fostul protopop al Reșiței și părintele Emil Sergiu Varga, doi oameni ai literelor, au binecuvântat cu speranță și prețuire debutul literar al tinerei poete.

Marina Ogășan este o primăvară în epicentrul unei ierni ce aparent a cuprins sufletele oamenilor. Ea aduce inocența și seninul unei sincerități lirice ce stă pe coama cerului ca un vis ce s-a întrupat din răsăritul unei lumi mai bune.

Mult succes, „Pe aripile poeziei”, Marina Ogășan!

De același autor

Related Articles