Lectură publică la Biblioteca Judeţeană „Paul Iorgovici”

Biblioteca Județeană „Paul Iorgovici” Caraș-Severin va găzdui miercuri, 13 aprilie începând cu ora 15.00, la Filiala „Lunca Bârzavei” un eveniment susținut de poeţii Ana Paraschivescu și Nicoleta Marini.

Sub genericul „A scrie, a citi, a supraviețui”, cele două cadre didactice din Craiova, membre ale clubului de lectură „Smartopia”, se află într-un mini-turneu literar în câteva orașe din țară, printre care și Reșița.

Nicoleta Marini (pseudonim al Nicoletei Mihai) – profesoară la Colegiul Economic „Gheorghe Chiţu”,  Craiova – a debutat în anul 2002 cu volumul de versuri Eterna Primăvară (Editura Sitech, cu o prezentare a criticului literar C.M. Popa) 

În anul 2004  publică al doilea volum,  Menuet pentru vioară (Editura Sitech),  iar în anul 2020 volumul de versuri Timpul s-a ghemuit în corole (Editura Brumar) cu prezentările  criticului literar Iulian Boldea și  ale  poetului Julien Caragea).

Pasionată din copilărie de muzica clasică, Nicoleta Marini este iniţiatoarea proiectelor: Muzica ne uneşte!, Caravana Muzicală, Folclorul şi muzica clasică, Amintiri dintr-o copilărie muzicală, proiecte la care a colaborat cu Gaudeamus Quartet  şi alți renumiți muzicieni.

Ana Paraschivescu

Data și locul nașterii: 9 mai 1977, Craiova

Studii: Facultatea de Litere și Istorie, Craiova

Profesia și locul de muncă: profesor de limba și literatura română, C.E. „Gheorghe Chițu”, Craiova

Articole publicate în revista „Ateneu”- 2020-2021, „Mozaicul”- 2021

Grupaje de poezie: „Neuma” 2019, „Ateneu” 2020, „O mie de semne” 2020, „Mozaicul” 2021, „Vatra” 2021

Cărți publicate: „Între un coșmar și o fotografie frumoasă, C.D.P.L., 2020

Premii: premiul al treilea pentru grupaj de poezii la Festivalul de literatură „Tudor Arghezi”, 2019

De același autor

Related Articles