La Reșița fost lansat un compendiu de istorie a Banatului de la origini până astăzi

La Muzeul Banatului Montan din Reșița a avut loc luni, 20 noiembrie lansarea volumului „O istorie a Banatului. Compendiu”, apărut la editura Școala Ardeleană, Cluj-Napoca 2023.

Volumul este o premieră în materie de istoriografie a Banatului. Cu toate că istoricii bănățeni au încercat încă din anii 1990 să realizeze o asemenea carte, timpul ei a venit doar acum.

Coordonat de prof. univ. Ioan Bolovan, membru corespondent al Academiei Române şi prorector al UBB Cluj Napoca și prof. univ. Rudolf Gräf, volumul este o prezentare amplă a istoriei Banatului, din Preistorie și până în contemporaneitate, fiind prezentate sintetic momentele reprezentative din trecutul provinciei, a mărturisit pentru Radio Reşiţa din partea Centrului de Studii Transilvane al Academiei Române din Sibiu, prof. univ. Rudolf Gräf:

Lansarea volumului „O istorie a Banatului. Compendiu” este un eveniment important pentru istoriografia românească și pentru promovarea cunoașterii istoriei Banatului. “Cartea este o resursă valoroasă pentru toți cei interesați de istoria acestei regiuni”, a subliniat primarul municipiului Reşiţa, Ioan Popa, prezent la manifestare:

La realizarea volumului au contribuit 16 autori, reprezentând cele mai importante instituții de profil din Banat: Academia Română, universități, muzee și biblioteci din Cluj-Napoca, Sibiu, Arad, Timișoara și Reșița.

2 COMENTARII

  1. Mă bucur pentru prezentarea Compendiului la Muzeul Banatului montan din Reșița . Intrebarea mea este , se poate cumpara cartea la prezentare care are loc lunea viitoare la ora 11 ?

Comments are closed.

De același autor

Related Articles