„Jurnal de virus” în expoziţie la Muzeul Banatului Montan din Reşiţa

Primăria Municipiului Reșița, în colaborare cu Muzeul Banatului Montan, Direcția Județeană de Cultură și Patrimoniu Caraș-Severin și Galeria de artă „White Cuib” din Cluj-Napoca vor prezenta vernisajul expoziției temporare „Virus Diary” (Jurnal de Virus) joi, 14 iulie 2022, orele 18.00, la sediul muzeului din urbe.

Inițial, „Jurnal de Virus”​ a început ca o expoziție personală a artistului Dan Perjovschi în spațiul „White Cuib” din Cluj și a fost publicat online în timpul pandemiei. La proiect au luat parte în mod constant 25 de artiști români și străini și peste 100 au contribuit la creșterea lui în doi ani, începând din martie 2022. Jurnalul a fost expus și pe pereți reali atât în țară, la Satu-Mare, Brașov și Timișoara, cât și în străinătate la Madrid şi New-York.

Acest proiect a avut un puternic impact asupra publicului, și a demonstrat că artiștii pot crea și în condiții improprii și pot să aibă o legătură incredibilă cu publicul.

Am avut o idee genială de expoziţie. Din păcate, ca multe alte idei geniale trebuie amânată. Aşa a vrut Universul ăla foarte, foarte mare sau Virusul ăsta foarte, foarte mic. Eu sunt adaptabil. N-am culori, desenez cu creionuʼ, n-am creion? Desenez cu degetuʼ muiat în gură… Mi-e gura uscată? Desenez în minte. E galeria închisă? Expun pe geam…“, a subliniat Dan Perjovschi.

De același autor

Related Articles