Jocul fecioresc ardelenesc sărbătorit la Battonya în Ungaria

Asociaţia “Underground Festival” Arad, în parteneriat cu Parohia Ortodoxă Română “Sfântul Mare Mucenic Gheorghe” din Bătania, au organizat, prima ediţie a Festivalului de folclor “Jocul fecioresc ardelenesc” la Bătania (Battonya), în Ungaria.

Festivalul este parte a proiectului “Patrimoniu românesc în Ungaria”, care este finanţat de către Departamentul pentru Românii de Pretutindeni, din cadrul Guvernului României.

Festivalul, desfășurat la Casa de Cultură din Bătania, a beneficiat de prezența mai multor oficialități, printre care Florin Vasiloni, consulul general al României la Gyula; Gheorghe Cozma, președintele Autoguvernării pe Țară a Românilor din Ungaria; Boros Csaba, primarul orașului Bătania; Elvira Ardelean, primarul comunei Otlaca-Pustă (Pusztottlaka). Pe scena festivalului au evoluat, pe lângă un grup coral de la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Arad, renumitele ansambluri de dansuri tradiționale ale comunităților istorice românești din Aletea (Elek) și Micherechi (Mehkerek).

Campania ”Muzică pentru viață!”

Împreună putem salva vieți!

De același autor

Related Articles