[FOTO] Personalităţi bănăţene: Dana Antoaneta Bălănescu-La mulţi ani!

Aniversata noastră este una dintre personalităţile locului care îşi face prezenţa în epicentrul fiecărui eveniment academic,cultural, social sau de voluntariat, un om pe ale cărei urme multe generaţii, dacă le vor urma, pot descoperi idealuri şi realizări ce încununează viaţa bănăţeană.

Alături de sora sa geamănă, Manuela, au venit pe lume într-o familie stilată a locului, bucurându-se de susţinerea spre tărâmul cultural.

Despre Dana Antoaneta Bălănescu este greu să scrii, întotdeauna cuvintele vor rămâne în urma sentimentelor de admiraţie şi preţuire, în urma zâmbetului său adolescentin, încărcat cu bucurie de sărbătoare, un om căruia Cetatea îi datorează solidaritatea şi entuziasmul ce o caracterizează.

Este ca o carte deschisă şi fiecare filă este acoperită de la slovele Greciei Antice până dincolo timpurile pe care le trăim…

Portretul unei doamne care a contribuit şi contribuie la evoluţia şi păstrarea culturii bănăţene şi româneşti, prezenţă activă în viaţa Cetăţii, doctor in istorie, specialitatea numismatică, Dana Antoaneta Bălănescu este doar o stare de spirit, căreia cu modestie îi spunem: La mulţi ani!

„Tânără pianistă”, iubitoare de necuvântătoare, aniversata noastră poartă în ADN-ul său neobositele sale proiecte culturale pentru care trăieşte şi o face în cel mai profesionist mod, de la cărţile scrise pentru copii la traseele necunoscute ale prieteniei pe care te însoţeşte, atunci când alţii ar renunţa…

Şi, da e un culegător de stele pentru că privirea sa caută necontenit pe cerul acestei lumi ... „Căci fiecare stea avea povestea ei şi picura tainic câte un vis în clipele de somn ale oamenilor. Dis-de-dimineaţă, aceştia se treziră, râvnind la viaţă şi speranţă. Iar, pulberea de stele a curcubeului dăinuia încă prin câteva slove ciudate, dar nepieritoare, alcătuind o strămoşească urare: ÎNTRU MULŢI ANI!”

Cel mai frumos, despre oamenii cu Har, trebuie scris simplu, pentru că simplitatea lor este clădită pe multe sacrificii, pe multe renunţări sau lacrimi… Scriitor, promotor cultural, expert numismatic, doctor în istorie,Dana Antoaneta Bălănescu este una dintre acele personalităţi bănăţene care transmite în fiecare clipă: Fiți curajoşi, nu vă pierdeți demnitatea!

Să ne trăiţi, Doamnă- ÎNTRU MULŢI ANI!”

Anca Bica Bălălău

De același autor

Related Articles