[FOTO] Festivalul fanfarelor la Muzeul Satului Bănăţean

Retrăim împreună emoția și atmosfera Banatului boem de altădată, vremurile în care, în fiecare localitate, comunitatea se mândrea cu o fanfară, iar la oraș  duminica era ziua aceea inconfundabilă în care parcurile răsunau de ritmuri de percuție, instrumente de suflat și alămuri, impecabil strunite de tineri frumoși, îmbrăcați în uniforme apretate.

Cântecul fanfarelor e privit acum cu nostalgie și trăiește doar în fotografiile îngălbenite ale bunicilor. Recuperăm tradiția la cea de-a XXXIII-a ediție a festivalului. Ne vor fi alături, cu muzică, ritm, voie bună și optimism, 6 fanfare: Fanfara Pro Amicitia, Fanfara Banater Musikanten, Fanfara din Giroc, Fanfara Societății Culturale Doinitorii Banatului din satul Vărădia, comuna Mercina, județul Caraș-Severin, Fanfara Bisericii Ortodoxe din Almăj, județul Arad și Cvartetul de tromboane al Filarmonicii Banatul din Timișoara.

Așa cum i-am obișnuit deja pe spectatorii noștri fideli, festivalul va avea loc la Muzeul Satului Bănățean. Îi așteptăm pe toți să ne fie spectatori, tineri sau vârstnici, cei pentru care muzica de fanfară are încă un farmec inconfundabil. Le dăm tuturor întâlnire duminică, 20 iunie 2021, începând cu ora 17.00. Intrarea va fi liberă, dar spectatorii vor trebui să respecte toate măsurile de protecție sanitară valabile la momentul respectiv.

Melomanii care nu pot ajunge la festival îl pot urmări în transmisiune directă pe pagina de facebook Cultură Tradițională, https://www.facebook.com/Cultură-Traditională-CCAJ-Timiș.

Tania Stavilă-Țunaș va prezenta evenimentul, organizat de Centrul de Cultură și Artă și susținut financiar de Consiliul Județean Timiș.

Campania ”Muzică pentru viață!”

Împreună putem salva vieți!

De același autor

Related Articles