[FOTO-AUDIO] Maia Truţulescu, Maestra Culorilor din Reşiţa,pe simeze în cadrul „Art in Conversation” la Paris!

Maia Truţulescu, Maestra Culorilor din Reşiţa, a confirmat si confirmă talentul său prin recunoaşteri naţionale şi internaţionale!

Întâmplător sau nu , în anul când Reşiţa împlineşte 250 de ani, mica noastră mare artistă, a fost selectată la propunerea Consulului Onorific al României din Winchester în cadrul lansării oficiale a proiectului „Art in Conversation” la Paris  în Franţa,pe urmele marelui  Constantin Brâncuşi…

Despre această nouă realizare, Maia ne-a mărturisit:

„Totul a început cu invitația pe care am primit-o din partea Consulului Onorific al României din Winchester, de a participa în proiectul Art in Conversation, pe care domnia sa l-a lansat în Anglia.

Încă o dată îi mulțumesc mult și pe această cale,  că a  avut încredere în mine şi în potenţialul meu artistic, dându-mi astfel ocazia ca lucrările mele să fie văzute în întreaga lume. De exemplu zilele trecute am avut șansa de a mă prezenta în fața publicului, iubitor de artă, dar și unor artiști profesioniști,  în cadrul lansării oficiale a proiectului  în FRANȚA, în special la PARIS. Cu această ocazie m-am prezentat printr-un filmuleț în care am ales să vorbesc în limba franceză, deși la școală studiez doar de un an această materie.

Pentru vârsta mea este o realizare deosebită care mă onorează și îmi confirmă că munca și pasiunea pot da roade dacă ești perseverent”.

„Când ai încetat să mai fii copil, ai murit de mult”, mărturisea cel care a făcut piatra să cânte pentru omenire, marele sculptor Constantin Brâncuși…

Și, iată că un copil îi mărturisește nemurirea marelui Brâncuși prin harul său, dar și prin seriozitatea studiului și prin dăruire, Maia Truțulescu în vârstă de 11 ani, dar al cărei portofoliu artistic a început aproape cu nașterea ei… Fiica unui reputat artist plastic și dascăl, Marian Truțulescu, elevă a Liceului de Arte „Sabin Pautza” din municipiu, Maia s-a impus pe simeze aproape de la primii pași făcuți în viață. Prezentă la toate evenimentele socio-culturale, Maia a devenit la vârsta sa fragedă un reper al Banatului de Munte, un model fără vârstă, dar cu o impresionantă dedicaţie şi har.

Aflată în primul anotimp al vieţii, Maia Ioana Truţulescu a devenit cunoscută pe plan naţional şi internaţional prin lucrările sale expuse în cele mai importante galerii de artă, dar odată cu ea şi povestea oraşului natal, Reşiţa!

Mulţumim şi Felicitări, Maia Truţulescu!

https://www.facebook.com/100009340296375/videos/pcb.2948415578813090/1226621771107850

Anca Bica Bălălău

De același autor

Related Articles