Fostul primar al Aradului şi-a lansat cartea „Curajul de a prinde o stea căzătoare”!

Gheorghe Falcă și-a lansat cartea „Curajul de a prinde o stea căzătoare”

„Curajul de a prinde o stea căzătoare“ este cea de a doua carte semnată de fostul primar al Aradului, Gheorghe Falcă. Apărut la Editura Curtea Veche, volumul cuprinde o serie de însemnări politice menite să contureze imaginea omului politic de dreapta. Lansarea a avut loc la București, iar printre invitiații speciali care au ținut să vorbească despre actuala carte s-au numărat fostul ministru al justiției, Cătălin Predoiu și politologul Sever Voinescu.

„E o carte de însemnări politice, plecată din modul în care m-am manifestat în 2013, în care cititorul descoperă modul în care un om politic de dreapta gândeşte, o combinaţie de creştin-democraţie cu ceea ce înseamnă societatea liberală, o anumită gândire a ceea ce înseamnă astăzi naţiunile în interiorul Uniunii Europene“, a declarat Gheorghe Falcă, la lansarea cărții.

Potrivit acestuia, volumul cuprinde şi un capitol cu nouă reguli de manifestare a politicienilor de dreapta: Nu te teme, îndrăzneşte; Fii prezent; Înfăţişează-te celorlalţi în cea mai bună variantă a ta; Asumă-ţi proiecte şi du-le la bun sfârşit; Entuziasmează-ţi susţinătorii; Identifică-ţi cu precizie adversarul şi supune-l unor critici constante; Aliază-te cu cei care au un plan bun; Propune doar proiecte şi teme care interesează publicul; Fii mărinimos.

„Domnul Falcă ajunge către o acţiune politică preponderent constructivă şi aşa este şi cartea. O carte despre valori, o carte despre actul politic pus în relaţie cu valorile şi anume valorile de dreapta. Şi acesta este un lucru de subliniat. Pentru domnul Falcă, lucrurile sunt foarte clare, adică nu există o confuzie sau cea mai mică ezitare în a opta între o acţiune politică bazată pe o valoare de dreapta sau de stânga. Dânsul vede imediat care este diferenţa şi nu ezită“, a punctat Cătălin Predoiu.

„Cuvântul Înainte” este semnat de liderul liberal Rareș Bogdan care arată: „Şi nu doar pentru că domnul Falcă a fost atâţia ani un primar de succes! Ci pentru că a priceput, probabil din interacţiunea cu aşteptările oamenilor, că viitorul omenirii se bazează pe succesul comunităţilor, îngemănat în proiecte naţionale care converg într-o orchestră internaţională diversă, dar unită”.

În urmă cu 9 ani, fostul primar al Aradului și liderul PNL Arad și-a lansat prima carte: „Societate vie. Proiect România 2020”.

De același autor

Related Articles