FESTIVALUL NAȚIONAL DE TEATRU
Ediția 32, 5-13 noiembrie 2022

Cea de-a 32-a ediţie a Festivalului Naţional de Teatru aduce la București, în perioada 5-13 noiembrie, zece producţii internaţionale invitate de curatorii Festivalului, care și-au propus să conecteze publicul autohton cu tendințe relevante din artele performative contemporane și să facă vizibile în spațiul românesc creații ale unor regizori și regizoare din România și Republica Moldova, care au montat stagiunea trecută în Germania, Luxemburg, Olanda și Serbia.

Anul acesta, în premieră, Festivalul Național de Teatru găzduiește un amplu modul educațional, structurat pe două paliere: spectacole și ateliere dedicate publicului tânăr și spectacole ale Școlilor de Teatru din țară, însoțite de o serie de workshop-uri ținute de artiști, critici și teoreticieni de teatru.

Despre creațiile teatrale și despre atelierele care au loc în școli, curatoarea Mihaela Michailov afirmă:

Timp de 5 zile, peste 900 de copii, adolescenți și adolescente se vor întâlni cu peste 50 de artiste și artiști, prin intermediul spectacolelor și atelierelor care au loc în școli și licee. Timp de 5 zile, arta devine un teritoriu al reflecției și explorării emoționale. Timp de 5 zile, prin artă se educă atașamentul față de povești eliberatoare”.

Vedeți aici programul spectacolelor AICI

Campania ”Muzică pentru viață!”

Împreună putem salva vieți!

De același autor

Related Articles