[AUDIO-FOTO] Festivalul fanfarelor la Steierdorf/ Anina – un regal muzical al etniilor din Banat

[UPDATE] La Steierdorf/ Anina s-a desfăşurat sâmbătă, 1 octombrie cea de-a 16-a ediţie a Festivalului fanfarelor, un adevărat regal al etniilor din Banatul montan şi sârbesc.

Radio Reşiţa a urmărit evenimentul şi a consemnat câteva impresii de la formaţiile participante:

Un eveniment deloc simplu de organizat, dar extrem de frumos, a mărturisit pentru Radio Reşiţa organizatorul acestuia, preşedintele Forumului Democratic al Germanilor din oraşul Anina, Dani Dumitru Vlad:

Festivalul fanfarelor de la Steierdorf/ Anina este parte a Decadei culturii Germane în Banatul montan, eveniment în desfăşurare timp de 10 zile în mai multe localităţi din Caraş-Severin, dar şi din Timiş şi Arad.

***

La sediul Forumului Democrat al Germanilor din Steierdorf se va desfăşura sâmbătă, 1 octombrie cea de-a 16-a ediţie a Festivalului fanfarelor din Anina.

Conform lui Dani Dumitru Vlad, preşedintele entităţii organizatoare, evenimentul va debuta la ora 16.30 cu un concert în faţa obiectivului, manifestare ce va continua mai apoi în sediul instituţiei cu un regal de muzică de fanfară susţinut de formaţiile participante. Acestea sunt, fanfarele din: Anina, Goruia, Mercina şi Banatsko Novo Selo din Serbia, alături de ansamblurile de dansuri populare germane din Steierdorf şi Reşiţa.  

De același autor

Related Articles