Erwin Josef Țigla: Gânduri la sfârșit de an 2021

Anul 2021 a însemnat pentru mine, după primul an de pandemie, 2020, un al doilea în care CULTURA ÎN PANDEMIE, CULTURA ÎN TRANSFORMARE, CULTURA este cea INVINGĂTOARE! Chiar dacă nu visam până în martie 2020 că vom trăi aceste vremuri, Dumnezeu ne-a arătat, nouă, celor care trăim în acest nou secol al transformărilor, că suntem atât de mici și firavi, vulnerabili la o simplă adiere de vânt… Dar, ca un Dumnezeu bun care este, ne-a dat puterea ca, privind la greșelile noastre din trecut, să mergem mai departe, împreună cu EL! Și am mers mai departe, noi cei activi în cultura locului, crezând și sperând în El și în ceea ce ne unește: limba, spiritualitatea, cultura și spațiul în care trăim! Și împreună am răzbit, am ieșit învingători!

Anul 2021, anul jubileului reșițean – „Reșița: 250 de ani de industrie” – a fost în parte un anal solidarității și comuniunii! Iar acesta nou, 2022, cel în care vom sărbători împlinirea celor 150 de ani de la fabricarea primei locomotive cu aburi pe teritoriul actual al României, dar și împlinirea a 50 de ani, la 29 aprilie 2022, de când s-a inaugurat muzeul de locomotive în aer liber din zona Triaj a Reșiței, să fie acel an în care suntem chemați să fim împreună, să mergem mai departe, datori fiind trecutului nostru comun, generațiilor din înaintea noastră, fiecare făuritoare de speranțe la timpul său!

Prin El – Blândul Păstor – cu El vom merge și în anul 2022 mai departe și vom învinge, trăind în speranță și dragoste față de adevăr și frumos! (Erwin Josef Țigla – președintele Asociației Germane de Cultură și Educație a Adulților Reșița)

De același autor

Related Articles