Decada Culturii Germane în Banatul Montan – o punte de legătură între ceea ce a fost și ceea ce va veni

Decada Culturii Germane în Banatul Montan, ajunsă anul acesta la a XXXIII-a ediţie a devenit istorie.

În perioada 1 – 17 octombrie 2023, cel mai important ciclu de manifestări culturale ale etniei germane din acest spațiu s-a desfășurat timp de 10 zile calendaristice și a demonstrat că, chiar dacă trăim cu toții timpuri complicate, dacă există voință, se găsesc și soluții pentru a merge mai departe, căci numai împreună vom reuși.

Organizatorii principali și ai acestei ediții au fost Forumul Democratic al Germanilor din județul Caraș-Severin și Asociația Germană de Cultură și Educație a Adulților Reșița.

Anul acesta au fost organizate 48 de manifestări în 11 localități ale județelor Caraș-Severin și Timiș. Având sprijinul oferit constant de Ministerul Culturii, al Bibliotecii Județene „Paul Iorgovici” Caraș-Severin, al Departamentul pentru Relații Interetnice, precum și al altor instituții și organizații, manifestarea de răsunet în mediul cultural de limbă germană din spațiul estic și central european, „Decada Culturii Germane în Banatul Montan”, ediția 2023, s-a dorit a fi, ca și cele din anii precedenți, o punte de legătură între ceea ce a fost și ceea ce va fi de acum înainte.

Cele mai citite

Related Articles