Dascălul Daniela Oțelariu din noua ipostază de artist plastic

Toamna dăruiește din paleta culorilor sale inspirație și nostalgie. Este un bun moment pentru a i se fura acest mesaj cromatic de către cei care s-au născut cu expresivitatea firească a picturii.

Cu o pensulă, cu har și dragoste de frumos, pânzele îmbracă gândurile celor care le exprimă, reușind să transmită emoție și supunere necondiționată admirației ce o nutresc pentru frumosul cuprins între ramele tablourilor ca un gând așezat în cea mai frumoasă declarație de dragoste.

Cu o astfel de zestre sufletească am plecat de la vernisajul expoziției de pictură ‘‘Culorile memoriei‘‘ ce a avut loc, joi, la sediul Direcției Județene pentru Cultură Caraș-Severin.

Daniela Oțelariu, dascălul de limba engleză de la Școala Gimnazială Nr.7 din municipiu, protagonista acestei manifestări, ne-a primit cu sensibilitate și modestie, altruismul său evident a pus în lumină latura sa artistică cu generozitate moderată de mesajul său plastic.

Colegi, elevi, prieteni au intrat împreună sub cupola cromatică a tablourilor expuse primind binecuvântarea bucuriei de a fi împreună la o lecție deschisă despre frumusețea vieții.

Așa cum ne-a mărturisit Daniela Oțelariu inspirația sa este ‘’frumosul care salvează lumea’’, iar aceste creații sunt dăruite semenilor săi ca un ecou al perorației dostoievskiene.
Dascălul care stă la catedră predând elevilor vede dincolo de aparențe și scoate în lumină puritatea sufletelor celor pe care îi slujește. Este o menire pe care și-o îndeplinește cu dragoste și pasiune, este un mod de a înzestra răsăritul acestei lumi cu un curcubeu ce ne întâmpină din fiecare tablou.

Daniela Oțelariu cuprinde în tablourile sale, de la peisaje la portrete, toată inocența recuperată a unor timpuri gri, dar frumos vindecate prin demersul său artistic.

Vizitați Galeria Direcției Județene pentru Cultură pentru a vă îmbogăți sufletele prin ‘’Culorile memoriei’’, semnate de Daniela Oțelariu.

De același autor

Related Articles