Cronica unei bucurii: 𝑨𝑻𝑬𝑹𝑰𝒁𝑬𝑨𝒁𝑨̆ 𝑺𝑻𝑬𝑾𝑨𝑹𝑫𝑬𝑺𝑬𝑳𝑬, adaptare după Boeing Boeing) de Marc Camoletti, un spectacol ce trebuie văzut și revăzut

O seară la Teatrul de Vest trăită, ca după o lungă boală ce ne-a uscat toate șansele de a putea să ne bucurăm împreună, cu artiștii de un spectacol 𝑨𝑻𝑬𝑹𝑰𝒁𝑬𝑨𝒁𝑨̆ 𝑺𝑻𝑬𝑾𝑨𝑹𝑫𝑬𝑺𝑬𝑳𝑬, adaptare după Boeing Boeing) de Marc Camoletti, lucrat matematic de actrița Camelia Ghinea, de această dată din scaunul de regizor a fost cu adevărat o revelație.

Se spune că diavolul în seara de teatru este plictiseala, dar în unanimitate, spectatorii s-au declarat încântați că au ales să vadă acest spectacol , o comedie la care ‘’nu ne-am râs’’ ci ne-am bucurat, am aplaudat și am râs sănătos, fără nici o urmă de ipocrizie.

Este, poate, cea mai reușită comedie pusă în scenă în ultimul timp la Reșița cu actori tineri și talentați, chiar și un debut, Alin Turcu. Un suflu nou al teatrului, o sănătoasă stare de joc, cu entuziasm și siguranță de sine.
Camelia Ghinea a reușit să unească o echipă, să-i dea vânt în aripi și să demonstreze că și fără pic de vulgaritate sau tras la public, se poate construi un spectacol bun, curat și atractiv, care vinde foarte bine.Un comic de situație, care oricât de firesc ar părea, se joacă foarte greu, în genere comedia de calitate este dificil de realizat.
Distribuție a reunit actori tineri și devotați: Alexandru Moldovan, Alin-Gabriel Turcu, Ioana Dobrea, Andrada Samoilă, Cezara Crețu și Camelia Ghinea.

Alexandru Moldovan a rezistat cu stoicism și a reușit să facă un parteneriat elegant cu fiecare colegă sau coleg de scenă. Andrada Samoilă. Ioana Dobrea și Cezara Crețu și-au păstrat cheia cu care au intrat în sufletul personajelor , fără a depăși granița fină a umorului de calitate.Alin Turcu a mers pe linia unui umor fin și spontan, realizând un debut promițător.

Regizor și actor, Camelia Ghinea a fost sufleor, dirijor și admirator al fiecărui protagonist în parte, constrindu-și personajul nuanțat și totodată protector al emoților tinerilor săi colegi.

𝑨𝑻𝑬𝑹𝑰𝒁𝑬𝑨𝒁𝑨̆ 𝑺𝑻𝑬𝑾𝑨𝑹𝑫𝑬𝑺𝑬𝑳𝑬, adaptare după Boeing Boeing) de Marc Camoletti, trebuie văzut și revăzut!
Ne-a fost bucurie, acest spectacol curat de teatru , o bucurie ce ne-a smuls pentru aproape două ore din palma de lut a vieții, o bucurie ce din proviziile ei de ore şi de secunde ne va dărui cel puțin un zâmbet când o vom rememora peste golul unor interioare sufletești ce alunecă prin destinele noastre.Undeva în imaginarul nostru vom schimba tablourile triste cu zâmbete

Marc Camoletti a fost un dramaturg francez, cel mai bine cunoscut pentru farsa Boeing-Boeing.
În 1991, la 30 de ani de la premiera mondială, piesa care l-a făcut celebru pe Camoletti, „Boeing Boeing” , a intrat în The Guiness Book of Records ca piesa de teatru francofonă cu cele mai multe puneri în scenă. După premiera mondială din 1960, de la Teatrul de Comedie din Paris, au urmat alte montări pe scenele din întreaga lume: Londra, New York, Singapore, Chicago, etc.
Cavaler al Legiunii de Onoare din Franța și Societar al Société Nationale des Beaux Arts, Marc Camoletti a fost tradus și jucat în peste 50 de țări. La Paris, 18 dintre piesele sale au fost montate însumând un total de peste 20.000 de reprezentații.

Campania ”Muzică pentru viață!”

Împreună putem salva vieți!

De același autor

Related Articles