Cea de-a VIII-a ediție Concursul Naţional de Poezie „Ion Chichere”, la start

Concursul Naţional de Poezie „Ion Chichere”, organizat de Lions Club Reşiţa Montană și Societatea Artistică „Pro Banatul de Munte”, cu sprijinul primăriei Reșița și al Cenaclului Literar „Semenicul”, deschide porțile unei noi ediții.

Sunt așteptați să participe tineri cu vârsta de până la 35 de ani (inclusiv), care NU fac parte din Uniunea Scriitorilor din România. Concurenţii vor trimite câte 5 poeme, fie în plic, fie pe e-mail (într-un fişier word ataşat), până cel târziu în data de 30 august, a.c., data poștei sau data de transmitere a e-mail-ului, la adresele următoare:

  • Adresă poştală: Casa de Cultură a Sindicatelor Reşiţa, str. Libertății, nr. 40
  • e-mail: saprobanatuldemunte@yahoo.com

De asemenea, poemele vor fi însoţite de datele de contact ale autorului (nume, adresă poştală/e-mail, telefon).

Premiile acordate de organizatori:
Premiul I – Premiul „Ion Chichere” – 1000 de lei
Premiul II – 800 de lei
Premiul III – 600 de lei

Festivitatea de premiere va avea loc în ultima decadă a lunii septembrie, odată cu acordarea premiilor revistei Reșița Literară pentru cele mai importante apariții editoriale, ale unor scriitori reșițeni, din anul 2023.
Cu acest prilej va fi lansat un volum cu cele mai frumoase poeme înscrise în concurs.

Pentru premianții și invitații prezenți la spectacolul de muzică și poezie organizat cu ocazia festivității de premiere se asigură decontarea cheltuielilor de transport și o noapte de cazare.

Componenţa juriului la Concursul Naţional de Poezie „Ion Chichere” este formată din membri ai Cenaclului Semenicul, membri ai Uniunii Scriitorilor din România.
Coordonatori concurs:

Costel Stancu – din partea Clubului Lions Reșița Montană
Marian Apostol – din partea Societății Artistice Pro Banatul de Munte

Ion Chichere a fost fiul lui Aurel Chichere și al Elenei Chichere, fostă deportată în Bărăgan. Poetul s -a născut la 11 decembrie 1954, în satul Fizeș, comuna Berzovia și s-a mutat definitiv în veșnicie într-o zi de 13-ca și Nichita Stănescu- septembrie a anului 2004.

Membru al cenaclului „Semenicul”, secretar literar și redactor al Societății Literar- Artistice „Semenicul” și al revistei cu același nume, a fost de asemenea redactor colaborator la editurile: Timpul, Marineasa și Augusta.
Debutul său publicistic a avut loc în anul 1971 în revista „Orizont”, iar debutul ed-itorial in volumul colectiv Argonauții, editura Facla, 1986.

A fost distins cu premiul pentru debut în poezie al filialei Timișoara a Uniunii Scriitorilor (1991) și Marele Premiu „Mihai Eminescu” al Teatrului Vechi din Oravi-ta( 1998) și a fost elogiat de personalități culturale precum: Horia Garbea, Gheor-ghe Tomozei, Lucian Vasiliu, Cornel Ungureanu, Dan-Silviu Boerescu ,Alex Ștefănescu sau Ștefan Augustin Doinaș și deasemenea membru al Uniunii Scriitorilor din România.
A părăsit această lume pe data de 13 septembrie 2004.

Rămâne să ne luăm identitatea unui Horațio pentru a-i spune povestea mai de-parte… fie și pentru o soartă, fie și pentru o moarte… ,,Şi totuşi Dumnezeu încape în om/doar mâinile îi rămân afară/ca doi tâlhari în stânga şi-n dreapta fiului/care învaţă să moară’’.

De același autor

Related Articles