Cea de-a VII-a ediție a Concursul Național de Poezie „Ion Chichere” și-a desemnat câștigătorii

Concursul Național de Poezie „Ion Chichere” organizat de Lions Club Reşiţa Montană și Societatea Artistică „Pro Banatul de Munte”, cu sprijinul Primăriei Reșița, al Cenaclului Literar „Semenicul”, Teatrului de Vest, Bibliotecii Paul Iorgovici și al revistei „Reșița Literară”, a ajuns la final.
Evaluarea s-a derulat în două etape. În prima etapă membri juriului, după lecturarea grupajelor de poezie trimise de cei 87 concurenți, au selectat un număr de 10 finaliști.

În cea de-a doua etapă, juriul a deliberat și a desemnat laureații celei de-a VII-a ediție a Concursului Național de Poezie „Ion Chichere”, după cum urmează:
Locul I și Premiul Ion Chichere: Mihaela Voinescu, din Reșița;
Locul II: Lucreția Lixandru, comuna Bogați, Argeș;
Locul III: Antonio Doda, din Alba Iulia.

Juriul a fost format din: Gheorghe Jurma, președinte juriu, critic lit-erar, membru al Uniunii Scriitorilor din România; Radu Cernătescu, critic literar, membru al Uniunii Scriitorilor din România; Costel Stancu, poet, membru al Uniunii Scriitorilor din România; Nicolae Sârbu, poet și prozator, membru al Uniunii Scriitorilor din România; Iacob Roman, poet, membru al Uniunii Scriitorilor din România; Ion Știubea, publicist și filosof; Cristian Bistriceanu, poet.

Festivitatea de premiere a laureaților se va desfășura duminică 27 noiembrie, ora 17:00, pe scena Teatrului de Vest Reșița,avându-l ca invitat special pe poetul Mugur Grosu. Cu acest prilej vor fi acordate și premiile revistei Reșița Literară pentru cele mai interesante apariții editoriale apărute în județul Caraș Severin în anul 2022.
Pentru toți participanți, organizatorii au pregătit câteva momente speciale de muzică și poezie, anunță organizatorii.

….

Ion Chichere a fost fiul lui Aurel Chichere și al Elenei Chichere, fostă deportată în Bărăgan. Poetul s -a născut la 11 decembrie 1954, în satul Fizeș, comuna Berzovia și s-a mutat definitiv în veșnicie într-o zi de 13-ca și Nichita Stănescu- septembrie a anului 2004.
Membru al cenaclului „Semenicul”, secretar literar și redactor al Societății Literar- Artistice „Semenicul” și al revistei cu același nume, a fost de asemenea redactor colaborator la editurile: Timpul, Marineasa și Augusta.
Debutul său publicistic a avut loc în anul 1971 în revista „Orizont”, iar debutul ed-itorial in volumul colectiv Argonauții, editura Facla, 1986.
A fost distins cu premiul pentru debut în poezie al filialei Timișoara a Uniunii Scriitorilor (1991) și Marele Premiu „Mihai Eminescu” al Teatrului Vechi din Oravi-ta( 1998) și a fost elogiat de personalități culturale precum: Horia Garbea, Gheor-ghe Tomozei, Lucian Vasiliu, Cornel Ungureanu, Dan-Silviu Boerescu ,Alex Ștefănescu sau Ștefan Augustin Doinaș și deasemenea membru al Uniunii Scriitorilor din România.
A părăsit această lume pe data de 13 septembrie 2004.
Rămâne să ne luăm identitatea unui Horațio pentru a-i spune povestea mai de-parte… fie și pentru o soartă, fie și pentru o moarte… ,,Şi totuşi Dumnezeu încape în om/doar mâinile îi rămân afară/ca doi tâlhari în stânga şi-n dreapta fiului/care învaţă să moară’’.

De același autor

Related Articles