[AUDIO] Concert de colinde în Postul Naşterii Domnului în Episcopia Caransebeşului

În Postul Nașterii Domnului, creștinii se pregătesc, trupește și duhovnicește, pentru a-L primi pe Mântuitorul Hristos în viețile lor ca într-un Betleem al bucuriei. Rugăciunea și postul, împletite cu colindul cel bun și sfânt, înalță sufletele credincioșilor, transformându-le și curățindu-le, pentru ca, astfel, Hristos să Se nască în ele, îndumnezeindu-le.

Cu acest prilej, Episcopia Caransebeșului organizează, în întreg Banatul Montan, o serie de concerte intitulate „Iisus, bine ai venit!”, urarea de bun-venit fiind adresată, în armonii muzicale, prin glasul Grupului psaltic „Ethos” al Episcopiei Caransebeșului și prin instrumentele cvartetului „Nuevo” din Timișoara.

Pentru Radio Reşiţa, consilierul cultural al Episcopiei Caransebeşului, arhimandrit Casian Ruşeţi:

Vestea cea bună a Nașterii Domnului, adusă prin colinde și cântece de Crăciun, va ajunge în județul Caraș-Severin după următorul program:

Sâmbătă, 26 noiembrie, începând cu ora 16.00, Casa de Cultură din Moldova Nouă se va transforma într-un mic Betleem în care se va auzi, în armonii muzicale, „Iisus, bine ai venit!”.

Sâmbătă, 3 decembrie, începând cu ora 17.00, vestea cea bună a Întrupării lui Dumnezeu va răsuna la Casa de Cultură Steierdorf.

„Iisus, bine ai venit!” va răsuna și în Cetatea episcopală, joi, 8 decembrie, începând cu ora 17.00, în Sala de festivități „Mitropolit Nicolae Corneanu” a Episcopiei Caransebeșului.

Sâmbătă, 10 decembrie, începând cu ora 17.00, colindătorii vor poposi la Casa de Cultură din Mehadia.

Regalul colindelor va continua joi, 15 decembrie, începând cu ora 17.00, la Palatul Cultural din Reșița și se va încheia sâmbătă, 17 decembrie, începând cu ora 15.00, la Restaurantul Hotelului Oxigen din Poiana Mărului.

Evenimentul va fi organizat cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului.

Cele mai citite

Related Articles