[AUDIO] Concert aniversar Sabin Păutza la Reşiţa, la 60 de ani de carieră şi 80 de viaţă

Dirijorul şi compozitorul Sabin Păutza este aniversat miercuri, 8 februarie printr-un concert la Sala Lira a Liceului de Arte din municipiul de pe Bârzava, care-i poartă numele.

Este doar unul dintre evenimentele dedicate ilustrului om de cultură de talie internaţională, care împlineşte 8 decenii de viaţă. De altfel, festivalul care-i poartă numele este deja recunoscut pretutindeni, a declarat maestrul, pentru Radio Reşiţa:

Am mulți prieteni în Reșița și ei s-au gândit că s-ar cuveni să facă treaba asta. Și au făcut-o chiar astăzi când e ziua mea și le mulțumesc și pe această cale că s-a lansat o carte şi s-a lansat şi ultimul meu disc de muzică. Dar trebuie precizat că, festivalul acesta de la Reșița nu l-am organizat eu, că nu pot să fac eu așa ceva. Meritele sunt ale soților Duca, Camelia și Lucian. Ei se ocupă de ani de zile. Anul ăsta dacă reușim să îl facem mai târziu, în toamnă va fi ediția a zecea. Și într-adevăr, pe lângă multe alte lucruri bune pentru care eu sunt recunoscător, se poate spune că acest festival vine și dovedește cu fapte reale că noi avem tineri talentați, extraordinari, serioși, muncitori și care dau rezultate lăudabile. Deci măcar atâta să fie. Și a meritat să continuăm cu acest festival, care este și concurs“.

Participă, Adina şi Sebastian Covaci şi cvartetul Nuevo din Timisoara, corul Armonia al Liceului de Arte şi corala Mioriţa sub bagheta dirijorului Emanuela Moldovan. Cu această ocazie are loc şi lansarea volumului Sabin Păutza – ediţia a treia, semnat de Vasile C. Ioniţă.

Evenimentul, prezentat de Florian Lungu, începe la ora 18.00, iar intrarea publicului este liberă.

De același autor

Related Articles