Artistul plastic Bogdan Piperiu și John Malkovich, împreună pe același afiș

Fostul nostru coleg din Radio România Reșița, aflat acum la Tuttlingen, Germania, membru al Uniunii Artiștilor Plastici din România, filiala Reșița dar și a Kunstkreist Tuttlingen (Uniunea Artiștilor din Tuttlingen), artistul plastic Bogdan Piperiu este într-o strânsă colaborare cu toate forurile culturale din Caraş-Severin, fie prin participări la expoziţii, fie prin semnătura sa pe toate afişele Teatrului de Vest, ca o puternică şi profundă declaraţie de iubire pentru cultură şi artă.

Din decembrie anul trecut a început și o colaborare cu Teatrul Național Timișoara, iar anul acesta este cel care a pus semnătura pe afișul de promovare al spectacolului invitat de teatrul timișorean, ’’Comedie infernală’’- „The Infernal Comedy” de Michael Sturminger avându-l protagonist pe celebrul artist american John Malcovich, ce se va juca în Sala Mare a Teatrului în perioada 20-21 iulie de la ora 19,00.

O reușită ce confirmă profesionalismul artistului român, un motiv de bucurie pentru cei care îi admiră operele.

În exclusivitate pentru Radio România Reșița, Bogdan Piperiu:

’’Așa cum toată lumea știe pe lângă faptul că sunt pictor fac și afișe de teatru și film, maim ult teatru.Am o colaborare extraordinar de bună cu Teatrul de Vest și cu multe alte teatre din țară pe acest domeniu și de anul trecut din decembrie sunt și grafician-colaborator la Teatrul Național din Timișoara.

Tot timpul mi-am imaginat cum ar fi să fac eu un afiş pentru un superstar. Nu am putut insă să merg cu visul ăsta atât de departe precum s-a întâmplat acum.

Să fac ceva chiar pentru un idol, pentru un actor pe care îl iubesc de când mă ştiu. Să îmi apară numele pe acelaşi afiş cu celebrul actor John Malkovich!

Povestea acestui afiș este un pic așa mai altfel, deoarece atunci când eu primesc materiale pentru a face un afiș pentru un spectacol, evident că livrez teatrului respective un pachet de variante-5, 6, 7 de multe ori și 20 ,din care conducerea teatrului respective împreună cu compania actorului aleg o variantă pe care o facem publică. În cazul cu Malkovich am trimis 8 variante diferite de afiș. Gândiți-vă că au fost acceptate toate 8 de către compania lui Malkovich și de către teatrul timișorean.

Pentru mine este o premieră, acest spectacol va avea 8 variante de afiș,8 afișe tipărite, toate pentru același spectacol.Vă dați seama că bucuria mea este de opt ori mai mare.

Da, sunt foarte bucuros, cu atât mai mult pentru faptul că pe John Malkovich îl ador. Îmi împărtășesc așadar bucuria cu voi pentru faptu că am avut norocul și onoarea de a fi și eu pe acest afiș cu John Malkovich, micuț, foarte micuț, dar legitim! Vă salut cu drag!’’

Felicitări,Bogdan Piperiu! Coincidență sau nu, Bogdan este născut în aceeași zi-19 februarie- cu artistul universal, Constantin Brâncuși.
Recent, a făcut grafica pentru două festivaluri – cea de-a doua ediții a Festivalului Zilelor Culturale Române la Stuttgart 2023, fiind colaborator de la prima ediție și, de asemenea, pentru Rocada Artelor de la Cluj, ce este în plină desfasurare.

În prezent lucrează și pentru grafica celei de-a III-a ediții a Festivalului Internașional de Teatru New Wave Theatre Festival, de la Resita.

Are în palmares peste 25 de expoziții naționale și internaționale, personale și de grup. Pictura sa are mesaje și teme complexe, de la frică, la supraviețuire și violență, dar și peisajele de acasă care vibrează din pânzele sale. Este un Pictor al propriilor sale trăiri, cu dimensiunea reală, tăioasă și gri a prezentului perpetuu.

Nota redacției-
John Malkovich va veni în România în această vară, în orașul Timișoara, ca starul „The Infernal Comedy” a lui Michael Sturminger? Va urca pe scena Teatrului National pe 20 si 21 iulie. Spectacolul face parte din programul Timișoara – Capitală Europeană a Culturii.
„Comedia infernală” a fost interpretată în peste 150 de teatre din toată lumea, în țările de pe trei continente.

Bilete la The Infernal Comedy se pot achiziționa de AICI

De același autor

Related Articles