Artistul plastic și scenograful Ion Bobeică, pe simeze la Muzeul Banatului Montan

Președintele Uniunii Artiștilor Plastici din România, filiala Caraș-Severin, Ion Bobeică, organizează marți 4 octombrie, ora 16:00, în incinta Muzeului Banatului Montan din Reșița vernisajul expoziției personale denumită ’’Lumea ca Teatru de Pictură-Retrospectivă’’.

Evenimentul este o stare pe care artistul și scenograful Ion Bobeică ne-o afișează pe retina sensibilității fiecăruia dintre noi.

Lumea ca Teatru de Pictură este cu siguranță plină de semnificații asemeni unei replici shakesperiene , o nostalgie ce trădează în mod profund dragostea autorului pentru teatru, pentru pictură și frumos. Dealtfel, Ion Bobeică a fost mulți ani scenograf al teatrului reșițean, împărțind harul picturii cu scenografia multor spectacole ce au înobilat istoria Teatrului G.A. Petculescu, actualul Teatru de Vest.

Așadar, un eveniment cu adânci nostalgii , o Retrospectivă a sufletului celui care se mărturisește artistic prin picturile sale, Ion Bobeică.
De la realitatea unei lumi a Teatrului de Război vom zăbovi marți într-o Lume a Teatrului de Pictură, unde armele sunt înlocuite de penel.

De același autor

Related Articles