Aradul îşi promovează obiectivele culturale şi turistice

La inițiativa vicepreşedintelui Consiliului Judeţean Arad, Ionel Bulbuc şi a directorului adjunct al Complexului Muzeal Arad, Bogdan Blaga, la sediul muzeului arădean a avut loc o primă întâlnire de lucru între reprezentanții agențiilor de turism și a furnizorilor de servicii din industria ospitalității din municipiu și angajații instituțiilor de cultură subordonate Consiliului Județean Arad. Scopul este de a pune bazele unui parteneriat activ în vederea promovării obiectivelor culturale și turistice din județul Arad.

Pornind de la Strategia Culturală a Județului Arad 2021-2027, unde cultura este definită ca un element din ce în ce mai important al produsului turistic, iar, în același timp, turismul oferă un mijloc important de îmbunătățire a culturii și de creare a veniturilor care pot susține și consolida patrimoniul cultural și producția culturală, întâlnirea de lucru a oferit soluții punctuale privind îmbunătățirea comunicării și colaborării între actorii culturali din județul Arad – Complexul Muzeal Arad, Centrul Cultural Județean Arad, Centrul Național de Informare și Promovare Turistică Arad, Biblioteca Județeană ”A.D. Xenopol” Arad și furnizorii de servicii din sectorul HoReCa și agențiile de turism.

Pe parcursul turului ghidat al Muzeului de Științe ale Naturii, al expozițiilor de istorie și al Pinacotecii, directorul adjunct al Complexului Muzeal Arad, Bogdan Blaga a făcut cunoscut invitaților patrimoniul cultural muzeal, valorificat recent în urma restaurării bunurilor de patrimoniu și a spațiilor expoziționale, redeschiderii pentru public a Muzeului de științe și a Pinacotecii Palatului Cultural, pornind de la noi concepte expoziționale. Au fost prezentate investițiile în spațiile aferente muzeului din Palatul Cultural, planurile de viitor pentru modernizarea întregului spațiu expozițional, implementarea noilor tehnologii în expoziții, inclusiv audio guide-uri pentru grupurile de turiști de țară și străinătate. 

”Am organizat această întâlnire cu operatorii din domeniul turismului din Arad cu scopul de a le prezenta expozițiile inaugurate recent de către Complexul Muzeal Arad: Pinacoteca, unde avem expus unul dintre cele mai mari tablouri cu scene  biblice din Sud-Estul Europei,  tripticul ”Înmormântarea lui Christos”, având 13 m lungime și 4 m înălțime, pictat între anii 1898 și 1900 de renumitul pictor maghiar Feszty Árpád, precum și Muzeul de Științe ale Naturii renovat complet, reamenajat după un nou concept expozițional. Dorim să stabilim un parteneriat activ cu agențiile de turism, hotelurile și pensiunile din Arad, astfel încât să introducă în oferta lor și turismul cultural, în cazul muzeului nostru expozițiile și evenimentele pentru public organizate în municipiu și județ. Dorim ca Muzeul să devină un pol de atracţie cultural și turistic în partea de Vest a României”, a declarat Blaga Bogdan, directorul adjunct al Complexului Muzeal Arad.

De același autor

Related Articles