UNICEF va deschide astăzi „Colţul cititorului” la Dispensarul sanitar Novi Sad, sub egida mesajului „Pozitivitatea părinţilor – cadou pentru întreaga viaţă”.

Deschiderea va avea loc în clădirea din strada Vasa Stajić numărul 5, la ora 13,00, iar la acest evenimenţ pe lângă gazde, directorul Dispensarului sanitar „Novi Sad”, prim. dr Veselin Bojat, va participa şi ministrul fără portofoliu responsabil pentru Demografie şi Politica Populaţionistă, prof. dr. Slavica Đukić Dejanović, precum şi Reghina De Dominiţiş directorul organizaţiei UNICEF în Serbia.

În „Colţul cititorilor” vor fi cărţi pentru copii de la cea mai mică vârstă – pentru bebeluşi, până la cărţi cu imagini pentru preşcolari. Medicii pediatri din cadrul Dispensarului sanitar Novi Sad vor încerca să implementeze o practică de citi reţetele împreună cu părinţii şi copiii. Cărţile au fost adunate luna aceasta de către copiii de la Instituţia Preşcolară „Radosno detinjstvo” şi de câteva instituţii preşcolare private. În plus, un număr de cărţi a fost donat şi de Centrul Creativ pentru a sprijini dezvoltarea acestei practici calitative ale părinţilor. Cărţile pentru bebeluşi sunt cadou de la Centrul de citire al Ursuleţului.