SERBIA: Măsurile existente rămân în vigoare, școala începe pe 18 ianuarie

Bilanţul total al cazurilor de coronavirus a ajuns la 361.782. În Serbia, în ultimele 24 de ore au fost confirmate 2.093 de îmbolnăviri din 11.122 de teste efectuate.

Numărul persoanelor spitalizate este de 5.609, iar 194 se găsesc la aparate de ventilaţie mecanică.  În ultimele 24 de ore au fost înregistrate şi 28 de decese, iar de la începutul epidemiei în total sunt 3.610 de decese. Rata mortalităţii este de 1.00%.

La ședința Celulei de criză s-a decis ca, măsurile care au fost valabile până acum, să rămână în continuare în vigoare, precum și că nu există niciun obstacol când este vorba despre continuarea anului școlar pe 18 ianuarie. 

Epidemiologul Darija Kisić Tepavčević a menționat că hotărârea privind continuarea măsurilor se referă la testul PCR obligatoriu pentru intrarea în țară, precum și la orarul de lucru al obiectivelor de ospătărit, respectiv până la ora 20:00. 

La întrebarea până când vor fi valabile măsurile, Kisić Tepavčević a spus că aceasta depinde de situația epidemiologică, precizând că membrii Celulei de criză se întâlnesc o dată pe săptămână și de fiecare dată se va evalua situația. 

Când este vorba despre vaccinare, Kisić Tepavčević a spus că aceasta se desfășoară fără probleme. Serbia a primit cantități suplimentare de vaccin Pfizer, iar Kisić a precizat că acest ser va ajunge în fiecare săptămână și că vaccinarea va continua după priorități, adăugând că există planuri detaliate și că, în perioada viitoare, în dependență de situația epidemiologică și de cantitățile de vaccin disponibile, toți cei care s-au anunțat, vor fi informați unde și când să se anunțe. RTV.rs

De același autor

Related Articles