Serbia va monitoriza începând de vineri, de la ora 18.00 toate persoanele care sosesc din străinătate. Medicul epidemiolog Darija Kisic Tepavcevic a declarat că nu este vorba despre carantină sau autoizolare, ci despre o supraveghere atentă pentru a reduce riscul de transmitere a noului coronavirus. Decizia vine după ce Ministerul Sănătăţii a raportat o creştere uşoară a numărului de infectări, urmare a reîntoarcerii cetăţenilor din concediile petrecute înafara Serbiei.

Potrivit rtv.rs, încă 29 de cazuri noi de Covid-19 au fost înregistrate în ultimele 24 de ore, în Serbia. În baza datelor publicate pe site-ul Covid-19.rs, în total au fost confirmate 32.437 de contaminări cu noul coronavirus. Numărul persoanelor spitalizate este de 391, iar 28 de persoane se găsesc la aparate de ventilaţie mecanică.

În ultimele 24 de ore nu a fost înregistrat niciun deces, iar de la începutul epidemiei 733 de perosoane şi-au pierdut viaţa. Rata mortalităţii este de 2,26%.

Ministerul Sănătăţii a apelat încă o dată la toți cei care revin în țară să fie solidari și să reducă mișcarea în primele 7 zile de la sosire, să reducă contactele la minim sau imediat să se testeze.