Zeci de poliţişti şi protestatari au fost răniţi în manifestaţiile care au avut loc în faţa Parlamentului sârb şi în apropierea primăriei din oraşul Novi Sad, după ce autorităţile şi-au exprimat intenţia de a reimpune carantina pe perioada weekend-urilor din cauza creşterii numărului de contaminări cu noul coronaviruş relatează BBC.

Ministrul Afacerilor Interne Nebojsa Stefanović a menționat aseară că au fost răniți 19 polițiști, dintre care unul pe care demonstranții l-au împins pe scări, are fracturi la ambele picioare. Stefanović a decarat la o conferință de presă că scopul violențelor la proteste este încercarea de a veni la putere împotriva voinței cetățenilor.

El a declarat că în pofida tuturor atacturilor, poliția s-a abținut și că au intervenit abia când le-au fost viețile în pericol, fiind atacați cu garduri de protecție și lopeți.

Preşedintele sârb Alexander Vucic a condamnat miercuri evenimentele, pe care le-a caracterizat ca „cea mai brutală violenţă politică” din ultimii ani şi a făcut apel la încetarea protestelor, subliniind că există riscul creşterii infectărilor.

sursa rtv.rs

foto Tanjug (Andrija Vukelić)