Serbia – Gaze lacrimogene şi răniţi, în a doua seară de proteste din Belgrad şi Novi Sad

Zeci de poliţişti şi protestatari au fost răniţi în manifestaţiile care au avut loc în faţa Parlamentului sârb şi în apropierea primăriei din oraşul Novi Sad, după ce autorităţile şi-au exprimat intenţia de a reimpune carantina pe perioada weekend-urilor din cauza creşterii numărului de contaminări cu noul coronaviruş relatează BBC.

Ministrul Afacerilor Interne Nebojsa Stefanović a menționat aseară că au fost răniți 19 polițiști, dintre care unul pe care demonstranții l-au împins pe scări, are fracturi la ambele picioare. Stefanović a decarat la o conferință de presă că scopul violențelor la proteste este încercarea de a veni la putere împotriva voinței cetățenilor.

El a declarat că în pofida tuturor atacturilor, poliția s-a abținut și că au intervenit abia când le-au fost viețile în pericol, fiind atacați cu garduri de protecție și lopeți.

Preşedintele sârb Alexander Vucic a condamnat miercuri evenimentele, pe care le-a caracterizat ca „cea mai brutală violenţă politică” din ultimii ani şi a făcut apel la încetarea protestelor, subliniind că există riscul creşterii infectărilor.

sursa rtv.rs

foto Tanjug (Andrija Vukelić)

De același autor

Related Articles