Pentru tânărul Adrian la fel ca şi pentru mulţi tineri, muzica este o necesitate. Muzica  transcede raţiunea rece şi pătrunde până-n adâncul fiinţei. De la el am mai  aflat cât de important este să zâmbeşti şi să păstrezi spiritul pozitiv în viaţă.

Este vorba despre Adrian Ţăran. Adrian s-a născut la Vârşeţ pe data de 10 noiembrie 1991, de origine este din localitatea Voivodinţi. A terminat şcoala generală „Coriolan Doban” din Coştei. Ca elev la vârsta de 10 ani a devenit membru al fanfarei Societăţii Cultural-Artistice „George Coşbuc” din Voivodinţi, ca solist instrumentist la saxofon. Apoi a înscris şcoala primară „Iosif Marinkovic” din Vârşeţ. În anul 2007 a înscris studiile la Liceul de Muzică „ Jovan Bandur” din Panciova, secţia vocal-instrumental la clarinet, pe care a absolvit-o în anul 2011. A continuat studiile la Şcoala de Înalte Studii de Specialitate pentru Educatori „Mihailo Palov” din Vârşeţ, iar în anul 2015 a susţinut lucrarea de licenţă. În acelaşi an s-a înscris la studiile de specializare pe care le-a absolvit în anul 2017. Studiile de masterat le-a înscris anul trecut la departamentul ştiinţelor ale educaţiei în domeniul psihologiei educaţionale şi consiliere psihopedagogică la Facultatea de Vest din Timişoara.

Adrian se descriie ca fiind o persoană foarte pozitivă şi optimistă, plin de energie şi întotdeauna pregătit să ajute şi să îndrume pe alţii. Prin urmare gândurile pozitive au o contribuţie importantă pentru el, din gândurile pozitive Adrian îşi păstrează energia de care dă dovadă. Părinţi săi au fost cei care l-au susţinut şi l-au îndrumat în viaţă şi este foarte mândru de părinţii  săi. Părinţii sunt şi cei care îl motivează cel mai mult pe Adrian.  Pe lângă responsabilitatea pe care o are ca student, mai are o responsabilitate, cea de dirijor, el fiind dirijorul corului bisericesc din satul său natal Voivodinţi. „ Este o meserie pe care o fac cu mare drag” declară Adrian. Câteva întrebări la care interlocutorul nostru ne răspunde cu drag: De la ce vârstă ai început să acorzi o importanţă mai mare muzicii?Fiindcă sunt pasionat de muzică, am început să cânt la vârsta de 10 ani, primele instrumente muzicale erau saxofonul şi clarinetul .Pianul, când a început să îţi placă? Când eram la liceul de muzică, ca un instrument în plus era pianul. Ca instrument muzical, cum defineşti pianul? Instrumentul muzical desăvârşit, pentru că este de o adaptibilitate şi expresivitate aparte, atât în muzica clasică, cât şi în jazz şi muzica pop. Pianul poate ţine locul unei întregi orchestre dar se şi poate armoniza uşor cu aproape orice instrument. Până în momentul de faţă,de care lucru eşti cel mai  mândru? Sunt mândru de faptul că lucrarea mea de specializare din anul 2017 a fost premiată ca una dintre cele mai bune lucrări ale anului universitar. Privind spre viitor ce planuri ai? Îmi doresc ca după terminarea studiilor de masterat să termin şi studile universitare de doctorat.  Eu îi urez mult succes în continuare! Adriana Petroj