Preşedintele Cehiei vizitează Serbia

Preşedintele Serbiei, Aleksandar Vučić, l-a întâmpinat la Aeroportul Nikola Tesla din Belgrad pe preşedintele Cehiei, Miloą Zeman, care duminică 29 ianuarie a început vizita oficială de două zile în Serbia.

Am deosebita onoare ca la Belgrad să-l întâmpin pe unul dintre ultimii mari oameni de stat ai zilelor noastre şi un prieten sincer al Serbiei. Bine aţi venit, stimate preşedinte” – a postat Vučić pe Instagram.

Potrivit agendei vizite, preşedintele Cehiei va avea discuţii cu preşedintele Serbiei şi împreună vor inaugura sediul renovat al Centrului cultural ceh din Belgrad. Zeman a vizitat Belgradul în 2014 şi 2019, iar acum doi ani a cerut scuze poporului sârb pentru bombardamentele NATO din 1999, la care a participat şi Cehia în calitate de stat membru NATO.

Aceasta este o vizită de rămas bun a preşedintelui Cehiei în Serbia, la încheierea mandatului său de cinci ani.

Amintim că după al doilea tur de scrutin, generalul Petr Pavel a câştigat alegerile prezidenţiale din Cehia, iar victoria sa în alegeri a fost salutată de preşedintele Serbiei, cu mesajul că se bucură de continuarea consolidării relaţiilor dintre Serbia şi Cehia.

foto RTV.RS

Cele mai citite

Related Articles