Premierul Serbiei şi preşedintele Turciei au discutat la Beijing despre situaţia din regiune

Premierul Serbiei, Aleksandar Vučić, s-a întâlnit la Beijing cu preşedintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, cu care a discutat despre colaborarea bilaterală, situaţia din regiune şi proiectele comune de infrastructură.

Vučić şi-a exprimat mulţumirea că toţi mai mulţi investitori turci sunt interesaţi să-şi extindă activitatea în Serbia. Vučić a apreciat că, relaţiile economice dintre cele două state sunt tot mai bune şi a subliniat că este nevoie de o muncă susţinută pentru menţinerea acestei tendinţe.

Serbia este foarte importantă pentru pacea şi stabilitatea regiunii Balcanilor de Vest şi, chiar dacă nu avem frontieră comună, considerăm Serbia vecinul nostru. Avem relaţii foarte bune şi am speranţa că ne vom extinde colaborarea în toate domeniile” – a declarat Erdogan şi l-a invitat pe Aleksandar Vučić ca imediat ce va fi învestit în funcţia de preşedinte al Serbiei să viziteze Turcia.

Erdogan a subliniat că, o astfel de vizită va contribui la dezvoltarea bunelor relaţii dintre cele două state. „Noi stimulăm companiile noastre să investească în Serbia şi observăm că aceste investiţii sunt în creştere” – a concluzionat Erdogan, mulţumind premierului Vučić că sprijină prezenţa companiilor turceşti în Serbia. Erdogan a subliniat că trebuie acordată mai multă atenţie proiectelor comune de infrastructură şi a dat exemplul aeroportului din Kraljevo şi al autostrăzii Tutin – Novi Pazar – Sjenica.

Cei doi demnitari au convenit ca în următoarele luni să semneze la Belgrad un acord privind liberalizarea totală a schimburilor comerciale între Serbia, Bosnia-Herţegovina şi Turcia.

RADOR

De același autor

Related Articles