Satisfacţia meseriei de educatoare este unică, pe lângă faptul că te dezvolţi ca om, cărămida pusă la temelia educaţiei câtorva generaţii de copii este un  motiv în plus de care educatoarea Marinica Ţăran este mândră.

Marinica s-a născut pe data de 01.17.1972 în oraşul Pancevo, este din comuna Alibunar, tot în Alibunar a terminat şi şcoala Elementară. A continuat şcolarizarea la Liceul Pedagogic „Borislav Petrov Braca”  din Vârşet. După terminarea liceului Marinica a urmat Şcoala de Înalte Studii de Educatori „ Mihailo Palov” din Vârşeţ mai apoi a  luat licenţa de Specializare pentru clasa pregătitoare. Este membră al Departamentului de învăţământ la Consiliului Naţional al Românilor din Voivodina, şi a avut  colaborări ca şi coordonator şi iniţiator cu mai multe grădiniţe din România. Este proprietara agenţiei de turism „Stella Tours”, acolo îşi petrece majoritatea timpului liber  îndrumând iubitorii de călătorii şi dându-le sfaturi utile despre ţările pe care ea le-a vizitat, şi din povestea ei reiese că a vizitat destul de multe ţări: Italia, Austria, Germania, Ungaria, Grecia, Belgia şi nu în ultimul rând România. În România a fost de foarte multe ori, este ţara în care se simte ca acasă, iubeşte România, drept dovadă băieţii ei Stefan şi Aleksa vor începe studiile din toamnă la Timişoara. Luând în considerare cei 18 ani de muncă cu copii, nu sunt deloc puţini, nu am putut să trec cu vederea şi să nu o întreb, ce înseamnă pentru ea meseria de educator. Marinica Ţăran este angajată la grădinița „Poletarac” din Alibunar.

Mi-a plăcut meseria de educator dintotdeauna, această meserie îmi oferă posibilitatea de a fi cât mai creativ şi mai inventiv. Datorită copiilor reuşesc să-mi păstrez sufletul de copil. Mă simt minunat atunci când implicându-mă în jocurile lor, trezesc în ei dorinţa de a descoperi şi experimenta.”Operele de artă” pe care le realizăm împreună şi entuziasmul cu care ei le prezintă părinţilor îmi aduc numai satisfacţii. Ador să lucrez cu copiii, dar ca oricare altă meserie trebuie să o faci cu suflet şi pasiune. Asta te va face fericit şi împlinit. Adriana Petroj