În Serbia s-a interzis importul de carne de cea mai slabă calitate

Din acest an, industria de prelucrare a cărnii din Serbia nu mai poate importa categoria de carne de cea mai slabă calitate, carne dezosată mecanic, care se utiliza în producţia de crenvurşti, cârnaţi, salam şi hamburger, scrie în numărul său de cotidianul “Politika”.

Prin ordonanţa cu privire la calitatea cărnii tocate, produse din carne semipreparate, care a intrat în vigoare de la 1 ianuarie, este interzis importul de materii prime ieftine, pe baza cărora industria cărnii a obţinut profituri mari. În ultimii ani, importurile în Serbia a acestei categorii de carne – de pui şi de porc – crescuseră semnificativ şi crescuse de asemenea numărul de mici producători de produse din carne ieftină. Aceste materii sunt importate în Serbia în principal din ?ări europene – Austria, Spania, Danemarca, Ungaria şi Bosnia-Herţegovina – la preţul de 60 de dinari per kilogram (aproximativ 50 de eurocenţi – n.r.). RADOR

De același autor

Related Articles