Guvernul Serbiei prelungeşte limitarea preţurilor la alimentele de bază şi la combustibili

La şedinţa din 30 iunie, Guvernul Serbiei a adoptat hotărârea prin care se prelungeşte limitarea preţurilor la alimentele de bază – făină, ulei de floarea soarelui, carne de porc, zahăr şi lapte. De asemenea, Guvernul Serbiei a prelungit până la 31 iulie valabilitatea hotărârii prin care se limita preţul derivatelor petroliere.

Prin hotărârea de limitare a preţului alimentelor de bază, atât la producători cât şi în comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, actualele preţuri nu pot depăşi nivelul preţurilor de la 15 octombrie 2021” – se menţionează în comunicatul Guvernului Serbiei şi se adaugă că preţurile au fost limitate, avându-se în vedere că preţul materiilor prime şi de producţie sunt în continuare ridicate.

Guvernul Serbiei a hotărât şi interzicerea temporară a exportului de motorină pentru a evita dispariţia de pe piaţă a acestui produs. De asemenea, se subliniază că din cauza creşterii preţului produselor petroliere şi pentru menţinerea stabilităţii macroeconomice şi puterii de cumpărare a cetăţenilor, precum şi pentru a se asigura aprovizionarea neîntreruptă a pieţei cu combustibili, s-a luat decizia de a se reduce cu 20%, în perioada 1-31 iulie 2022, a accizelor la derivaţii petrolieri. Guvernul Serbiei a adoptat şi hotărârea de limitare temporară a preţului gazelor naturale.

Rador

De același autor

Related Articles