[FOTO-VIDEO] Culoare, muzică şi costume pe străzile din Pancevo, cu ocazia ediţiei aniversare a tradiţionalului carnaval

Carnavalul Internaţional de la Pancevo, aflat la cea de-a XX-a ediţie este cel mai important eveniment al Serbiei şi are loc anual, în luna iunie. Este cel mai important din Serbia, mai ales că Pancevo face parte din Federaţia Oraşelor Europene organizatoare de Carnavaluri (FECC) şi este primul oraş din Serbia, în care s-a organizat un asemenea eveniment.

Din 2005, Pancevo a devenit oficial oraş european al carnavalului.

Tradiția carnavalului datează însă la Pancevo din secolul al XIX-lea. Astăzi, Carnavalul Internaţional de la Pancevo este o combinație interesantă de tradiții și culturi din întreaga lume, care adună un număr impresionant de vizitatori, turişti, ambasadori și oficiali de rang înalt din țară și din străinătate.

În acest an au participat 25 de grupuri din Europa şi nu numai, sunt prezente de exemplu grupuri din ţări precum Cuba şi Malaezia. Costumaţi în diverse personaje, acestea animează străzile oraşului unde distracţia este cuvântul de ordine. Toată lumea cântă, dansează şi se distrează. Pe lângă parada de pe străzile oraşului au loc şi tot  felul de spectacole în diverse locuri. Spre exemplu, la ediţia din acest an, Italia a fost reprezentată de unul dintre realizatorii costumelor pentru vestitul carnaval de la Veneţia.

Grupul de Carnaval de la Reşiţa a fost prezent la fiecare ediţie a evenimentului din Serbia începând din anul 2008 până în 2019. (Casian Şerban)

Sursa foto: Casian Şerban

Sursa video: Max Info Tv

De același autor

Related Articles