Festivalul dovleacului de la Kikinda deschide frontiera cu Serbia până luni noaptea

Perioada 14-17 septembrie promite să fie una plină de distracție și bucurie în Kikinda, la vecinii din Serbia, deoarece orașul se pregătește să găzduiască cea de-a 38-a ediție a unui eveniment tradițional la care participă localnici și mulți turiști din vestul României la Zilele Dovleacului, un eveniment care oferă o gamă variată de activități și distracție pentru toate vârstele.

Pentru Radio Reşiţa, cu amănunte despre acest festival, Daniel Petroj din Banatul sârbesc, realizatorul emisiunii în limba sârbă:

Festivalul este un eveniment tradițional care se desfășoară încă din anii 80. Este un festival de 4 zile de tip competiție. Partea principală a programului este axată pe măsurare dimensiunii, greutăţii și volumului unde premii sunt acordate celor mai buni. Câștigătorul, pe lângă premiul principal, urmează să fie înregistrat ceremonial în asociația mondială a cultivatorilor de dovleac. Zeci de mii de turişti vizitează festivalul în fiecare an. Această manifestare cu o tradiție de peste 35 de ani este sărbătorită în tot orașul. Se organizează un program divers de însoțire sub formă diverselor expoziții, evenimente culturale, concerte, spectacole, dar se şi promovează bucătăria locală, produsele bio, meşteșugurile, păstrând astfel vie tradiția și promovând cultura și arta Voivodinei. în cadrul manifestării sunt organizate și diverse turnee sportive cu caracter umanitar. Organizatorul din anul acesta al Zilelor Dovleacului din Kikinda este domnul Saşa Mihailo Tanascov“.

Programul de functionare a punctului de frontieră Lunga – Nakovo a fost prelungit anuntă autoritătile locale. Măsura a fost luată pentru a permite turistilor să ajungă în localitatea Kikinda din Serbia.

De vineri, 15 septembrie de la ora 8.00 (ora României) până luni, 18 septembrie la ora 1.00, vama Lunga va fi deschisă non-stop.

Cetătenii români pot trece frontiera spre Serbia pe baza unui document de călătorie valabil (carte de identitate sau paşaport). Politia de Frontieră reaminteşte că certificatul de nastere nu reprezintă document de călătorie. Totodată, poliţiştii de frontieră vor permite ieşirea din ţară a cetăţenilor români minori numai dacă îndeplinesc conditiile legale.

De același autor

Related Articles