[AUDIO] Redacţia în Limba Română a TV din Voivodina la 45 de ani

La 45 de ani de activitate neîntreruptă a Redacţiei în Limba Română a Televiziunii din Voivodina, a fost tipărită o monografie de peste 700 de pagini dedicată unora dintre cele mai importante personalităţi şi evenimente pe care le-a urmărit redacţia. Volumul a fost întocmit de Lucian Marina, preşedintele Societăţii de Limba Română din Voivodina, decanul de vârstă al redacţiilor programului în limba română a Postului de Radio Novi Sad şi a TV Voivodinei. Lucian Marina:

Lucian Marina este preşedintele Societăţii de Limba Română din Voivodina de peste 30 de ani. Monografia recent apărută este o carte de referinţă, o lucrare capitală şi după spune însuşi autorul a fost realizată “din dorinţa de a aduce un omagiu locurilor şi înainte de toate minunaţilor oameni care au construit Televiziunea din Novi Sad, Departamentul în Limba Română şi publicului fidel. Mi-am propus ca datele istorice din această monografie să permită cititorului să parcurgă cu ochii minţii evenimentele semnificative, cu adânci rezonanţe în timp“.

Monografia omagială a fost foarte bine primită de marele public reprezentând şi un document de referinţă a vieţii românilor din Serbia.

De același autor

Related Articles