Ana Brnabic: Doresc să se ajungă cât mai rapid la o soluţie pentru problema Kosovo

epa06332754 Serbian Prime Minister Ana Brnabic gives a press briefing at the end of EU-Serbia Stabilisation and Association Council, in Brussels, Belgium, 16 November 2017. EPA-EFE/OLIVIER HOSLET

Prim-ministrul sârb, Ana Brnabici a spus, înainte de reluarea dialogului, la Bruxelles, că după părerea ei nimic concret „nu se află pe masă“, cu excepţia faptului că trebuie găsită o soluţie de compromis pentru Kosovo.

Ea a adăugat că doreşte să se ajungă cât mai rapid la această soluţie, menţionând că nu ştie dacă se va întâmpla aşa ceva.

Întrebată dacă la întâlnirea între preşedintele Serbiei, Aleksandar Vucic, şi preşedintele kosovar Hashim Thaci care va avea loc vineri, la Bruxelles, se va dialoga despre un compromis şi ce aşteaptă de la această întâlnire, Brnabici a declarat într-un interviu pentru Al-Jazeera Balcani că nu aşteaptă nimic special, însă este surprinsă că se va discuta despre un compromis, ceea ce este o noutate”.

Referitor la criticile opoziţiei conform cărora în Serbia nu se discută despre Kosovo, Brnabici a spus că oamenii de stat care au o anumită responsabilitate, ar trebui să iasă în faţa cetăţenilor şi adunării atunci când vor avea ceva concret să prezinte.

„Când avem o soluţie concretă, sunt sigură că preşedintele va ieşi în faţa cetăţenilor şi a adunării cu o propunere concretă, cu o soluţie posibilă şi va cere sprijin de la toţi”, a declarat Brnabici, exprimându-şi speranţa că cetăţenii vor sprijini preşedintele pentru ca acest conflict „îngheţat” să se încheie.

Sursa: RTV RS