Alegerile prezidențiale din Serbia vor avea loc la data de 2 aprilie

Primul ministru și viitor candidat la funcția de președinte al Serbiei,Aleksandar Vucic, a declarat joi că alegerile prezidențiale vor fi programate pentru data de 2 aprilie.

În interviul acordat pentru cotidianul „Kurir” când a fost întrebat pe cine vede ca adversar al său în al doilea tur al alegerilor prezidențiale Vucic a spus că „ar trebui să așteptăm această zi și vorbim atunci despre acest subiect”.

La criticile exprimate de opoziție că o să fie Paștele când ar putea avea loc al doilea tur de scrutin şi că este greu de crezut că alegătorii o să meargă la voţ Vucic a precizat că „prin asta opoziția spune fie că cetăţenii nu sunt atât de nemulțumiți cum susţine opoziția, fie nu sunt motivați să voteze”. De asemenea, el a spus că a decis să candideze la președinția Serbiei şi să nu-l susțină pe actualul președinte al Serbiei, Tomislav Nikolic, întrucât şansele lui sunt mai mari decât cele ale lui Nikolic.”Acesta a fost singurul motiv pentru pe care l-am avuţ şi nu că el nu şi-a făcut bine treaba”, a declarat Vucic și a reiterat faptul că Nikolic şi-a îndeplinit bine mandatul.

Întrebat dacă va demisiona din funcția de președinte al Partidului Progresist Sârb (SNS) în cazul în care va fi ales președinte al Serbiei, Vucic a spus că ar trebui să așteptăm alegerile, dar, de asemenea, şi că la următorul Congres SNS nu va candida şi la funcția de președinte al progresiștilor. Răspunsul la întrebarea pe cine vede ca prim-ministru al Serbiei în locul lui, şeful Guvernului sârb a spus „încă pe nimeni”.

foto: mondonews.ro