ue

Marţi, 28 ianuarie 2014

Dialogul dintre Serbia şi Uniunea Europeană s-a încheiat fără a se ajunge la o înţelegere în ceea ce priveşte relaţiile dintre Belgrad şi Priştina. Preşedintele Guvernului Serbiei, Ivica Dacic, a declarat că despre justiţie şi alegerile parlamentare din Serbia se va mai discuta în 12 februarie. Înalta reprezentantă a Uniunii Europene pentru Politica Externă şi Sercuritate, Catherine Ashton, s-a declarat mulţumită de direcţia în care merge până acum Serbia în procesul de aderare la Uniunea Europeană.

Luni, 27 ianuarie 2014

Dialogul dintre Belgrad şi Priştina continuă astăzi la Bruxelles, unde premierul Serbiei, Ivica Dacic, şi preşedintele guvernului cosovar, Hašim Taci, se întâlnesc cu înalta reprezentantă a Uniunii Europene pentru politica externă şi securitate, Catherine Ashton. După cum a anunţat Ivica Dacic, se va discuta despre problemele legate de justiţie şi formarea comunităţii comunelor sârbe.

Vineri, 24 ianuarie 2014

Următoarea Conferinţă Interguvernamentală Serbia – Uniunea Europeană va avea loc în 25 iunie. Preşedintele Guvernului Serbiei, Ivica Dacic a declarat că tratativele depind de progresul în domeniul justiţiei, al luptei împotriva corupţiei şi al dialogului cu Prishtina. Ivica Dacic a subliniat că trebuie făcute cât mai multe până la următoarea conferinţă interguvernamentală, că mai trebuie deschis încă un capitol, indiferent dacă acesta este legat de finanţe ori învăţământ.