2020 va fi anul investiţiilor în Satu-Nou

La începutul anului 2020 vor fi realizate mai multe proiecte, a anunţat Nedeljko Topić, președintele Consiliului Comunității Locale Satu-Nou.

El a spus că în 2019 au fost multe planuri, dar s-au realizat proiecte prioritare, cum este, înainte de toate, construcția capelei la Satu-Nou. În calea acestei investiţii au existat numeroase piedici administrative, dar şi lipsa dreptului de proprietate asupra terenului de construcție. Au mai fost efectuate lucrări de întreținere a șoselelor, totodată fiind pregătită întreaga documentație pentru asfaltarea a 6 sau 7 străzi, în primăvara anului 2020, ceea ce va reprezenta poate cel mai amplu proiect din ultimii câțiva ani. Totodată vor fi realizate lucrări de amenajare a centrului localității, care vor cuprinde spațiul din preajma Școlii Generale și parcul din față. Se va încerca, de asemenea, să continue lucrările de reconstrucție a sălii de cinematograf din cadrul Casei de Cultură. Topić a mai anunțat posibil realizarea galeriilor la terenul de fotbal, în cazul în care se vor obține bani suficienți de la instituțiile abilitate.

O mare dorință a Comunității Locale este și construcția unei grădinițe la Satu-Nou. Topić spune că în perioada următoare va încerca să obțină bani din unele fonduri transfrontaliere, dar și de la PA Voivodina. În momentul de față, mulți părinți care sunt în raport de muncă și nu au cu cine să lase copiii acasă, îi duc la grădinița din Petrovasâla, dar asta reprezintă un efort foarte mare pentru părinți, însă și cheltuieli serioase.

Se așteaptă și soluționarea problemei cu racordările la rețeaua de gaze. Conducerea Municipiului Panciova poartă trataive cu conducerea Întreprinderii ”Srbijagas”, care a cerut să li se dea rețeaua de gaz fără recompense, fapt cu care conducerea satului nu a fost de acord. Din acest motiv, o parte din locuitorii din Satu-Nou de mai mulți ani nu primesc permis să se mai racordeze la rețeaua de gaz. În această privință, Topić este optimist și așteaptă soluționarea definitivă a problemei, dar apelează la cei competenți ca în schimbul rețelei ”Srbijagas” să realizeze măcar unele lucrări în sat și să nu le fie dată gratuit rețeaua construită cu banii cetățenilor acestui sat.

Sursa: libertatea.rs

Cele mai citite

Related Articles