Partidul Progresist Sârb nu a decis cu cine va forma guvernul

Preşedintele Partidului Progresist Sârb (SNS), Aleksandar Vucic, a declarat luni seara ca Preşedinţia SNS a discutat despre viitorul guvern al Serbiei, dar nu a specificat daca SNS îl va forma singur sau cu alte partide care au trecut pragul la alegerile parlamentare.

În interviul acordat pentru Radioteleviziunea Serbia, Vucic a spus ca noul guvern al Serbiei va fi format la începutul lui iunie. El nu a vrut sa precizeze daca Partidul Socialist din Serbia, SPS va primi invitaţia de a participa la viitorul guvern. “Nu aş vorbi despre asta în acest moment iar în ceea ce priveşte invitatiile mele, eu sunt foarte zgârcit cu ele”, a afirmat Vucic. Întrebat cine nu va fi cu siguranţa numit în viitorul guvern, Vucic a raspuns ca “cei care nu vor fi invitaţi ştiu deja acest lucru”.

Între timp, Înaltul Reprezentant al UE pentru politica externa şi securitate, Federica Mogherini, şi comisarul european pentru politica de vecinatate, Johannes Hahn, au declarat luni ca alegerile din Serbia au avut loc într-o atmosfera liniştita şi echitabila. “Cetaţenii Serbiei au oferit un sprijin puternic pentru obiectivul strategic al ţarii lor de a adera la UE”, se mentioneaza în comunicatul comun. Mogherini şi Hahn au precizat ca victoria convingatoare obtinuta de Partidul Progresist Sârb (SNS) aduce liderului sau, Aleksandar Vucic, o responsabilitatea suplimentara si şi-au exprimat speranţa ca Parlamentul o sa fie constituit la timp.

foto:rador.ro

Cele mai citite

Related Articles