100 de ani de la alipirea Serbiei de Voivodina

105

          Președintele Serbiei, Aleksandar Vucici a apreciat, la finalul săptămânii trecute, că alipirea Voivodinei la Regatul Serbiei  în anul 1918 după Primul Război Mondial a reprezentat o mare hotărâre prin care s-au unit sârbii de pe ambele maluri ale râurilor Sava şi Dunăre şi că valori precum multiculturalitatea este şi în prezent baza politicii de stat a Serbiei.

            “Pe urmele Serbiei din acele vremuri și a valorilor la care s-a ajuns, astăzi Serbia este garantul libertăţii şi drepturilor egale,  nu doar pentru sârbi, ci şi pentru celelalte popoare care trăiesc în statul nostru comun”, a subliniat preşedintele Serbiei, Aleksandar Vucici, într-un interviu pentru cotidianul “Vecernje Novosti”.

Președintele sârb  indică asupra faptului că hotărârea pe care au adoptat-o reprezentanţii celor  211  comune cu 757 de deputaţi,  dintre care 587 sârbi, 84 de bunjevţi, 62 slovaci, 21 de ruteni, 3 şokci, 2 croaţi, 6 nemţi şi un maghiar,  printre care s-au aflat şi 7 femei , adunaţi pe data de 25 noiembrie la Marea Adunare Naţională de la Novi Sad,  este actuală. (RTV RS)