Ziua porților deschise la Aeroportul Caransebeş

Aeroclubul Teritorial Octavian Ulici organizează ”Ziua Porților Deschise”, cu ocazia Zilei Internaționale a Copilului.

Evenimentul are loc sâmbătă, 27 mai, de la ora 10.00 la 16.00. Intrarea este liberă, indiferent de vârstă. Zborurile demonstrative vor avea loc de la orele: 11:00, 13:00 și 15:00.

Publicul va avea ocazia să vadă un motoplanor deosebit fabricat în România, cu zeci de exemplare vândute în străinătate, chiar și în Statele Unite ale Americii și Australia.

Unitatea Specială de Aviație Caransebeș va prezenta elicopterul IAR-316 – Alouette.

Este un eveniment dedicat copiilor, dar nu numai. Noi am pregătit o expoziție statică de aeronave, unde vizitatorii vor putea vedea aeronavele noastre atât la exterior cât și la interior. Pe lângă acestea vor mai avea ocazia să vadă tehnica noastră de zbor cum ar fi parașute de salvare, hărți aeronautice, stații și căști radio, dar am mai pregătit și alte surprize.

Alături de noi vor fi și reprezentanții Detașamentului de Pompieri Caransebeș, care vor expune o autospecială de stingere incendii, dar și o ambulanță de tip SMURD. De asemenea cei de la Salvamont, care vor prezenta echipamentele din dotare, echipamente de alpinism, ATV-uri, autospeciale de intervenție.

Am mai pregătit o expoziție statică de aeromodele telecomandate, dar cel mai important am pregătit pentru toți vizitatorii noștri o tombolă. O tombolă este dedicată persoanelor peste 14 ani, unde vor putea câștiga un salt cu parașuta în tandem, un zbor cu motoplanorul sau un zbor cu avionul ultraușor. Pentru copiii sub 14 ani am pregătit ca și premii ursuleți îmbrăcați în aviatori.

Tot ce trebuie să facă participanții este să vină să se înscrie, să completeze un bilețel cu numele, data nașterii și ceva date de contact ca să îi putem anunța că au câștigat.

Am pregătit și niște zboruri demonstrative, unde vizitatorii vor putea vedea cum se alimentează o aeronavă, cum se face controlul acesteia înainte de zbor și cum se efectuează un zbor propriu-zis cu aeronava. 

De la ora 12:00 a mai pregătit și premierea piloților care și-a obținut licența anul trecut. La noi la Aeroclub, la ora 15:00 va avea loc și extragerea câștigătorilor.

Toată lumea este bine venită, de la cei mai mici până la cei mai mari. Sperăm să fim în număr cât mai mare și să ne facem împreună amintiri cât mai frumoase”, a spus pilotul – instructor Flavius Mărţuică din cadrul Aeroclubului.

sursa foto: Aeroclubul Caransebeș

De același autor

Related Articles